Minkina91 Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Witam. Poczytałem na forum ale nie znalazłem przypadku podobnego. Mianowicie po zimowych zabawach brakło wspomagania, stwierdziłem pompę. Wymieniłem pompę na używaną, cały układ przepłukiwałem płynem aż do uzyskania idealnie czystego płynu, po kilku jazdach padła i ta. Płyn wymieniałem na Febi 6262. Wiem też, że i tym razem to jest pompa (jęczy bardzo przy skrętach). Doradźcie proszę czy kupować następną i wymienić (może ta kupione też już była na wykończeniu), czy też to coś innego oprócz pompy, czytałem o zaworku przy maglownicy może to on? Co do samej maglownicy, brak stuków wycieków, luzów.
golfagn Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Jęcząca pompa nie oznacza od razu, że jest uszkodzona. Może to oznaczać powietrze w układzie. Też tak miałem. Do sprawdzenia zbiorniczek i sitko na pierwszy ogień i przewody podciśnieniowe.
Minkina91 Opublikowano 6 Października 2017 Autor Opublikowano 6 Października 2017 Zmieniłem pompę na następną używaną, wyczyściłem zbiornik i sitko. Na ten moment wspomaganie działa.
Rekomendowane odpowiedzi