Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pompa powietrze wtornego 1.8T BFB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, mam problem z błędem P0411 dokładnie "System wprowadzania wtórnego powietrza (B2) – niewłaściwy przepływ" wymieniłem tą pompę, po czasie dalej wyświetliło check,  jakies pomysły gdzie dalej szukac, albo co na to mozna jeszcze poradzic :/ 

Opublikowano

Pewnie problem nie leżał w pompie tylko w sterowaniu. Szukaj, było o tym na forum.

U mnie też zdechł układ SAI, ale chyba prędzej to wytnę z softu niż bedę reanimował to eco-ustrojstwo

Opublikowano
  • Autor

Tez mysle zeby wywalic to z softu i było by chyba najprościej tak, tylko musze znalezc jakiegos magika ktory ogarnia takie sprawy :D 

Opublikowano

Witam. Najłatwiej będzie Ci zacząc od sprawdzenia bezpiecznika od pompki. Jeżeli jest sprawny to możesz miec, tak jak ja miałem, nieszczelność w układzie i będzie takim błędem sypał.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

wyrzuciłeś pompę? masz jakiegoś magika w Gdyni?

Opublikowano

Pozostaje kwestia czy słychać pompę podczas uruchamiana zimnego silnika ? Jest to charakterystyczny dźwięk jakby "odkurzacza". Jeżeli sie załącza to masz po prostu gdieś nieszczelność. Miałem podobny problem, u mnie przy opasce był dziurawy wąż. Uciąłem kawałęk włożyłem z powrotem i problem zniknął. A szkoda wyrzucać jeżeli to jest problem takiego typu.

Opublikowano

I tak mam DP wstawić to za jednym zamachem w kompie wyrzuci się sondę i SAI.

Opublikowano

U mnie jakis czas temu tez padla pompa sai. Pojawil sie check i po wymianie na drugo problem znikl ale do czasu bo i ta padla. Powodem byl uszkodzony zawor kombii. Po wymienie jego oraz nastepnej pompy wszystko dziala.

Wysłane z mojego SM-N920C przy użyciu Tapatalka

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

miałem ten problem i leżał gdzieś w przewodach lub zaworkach. Tego dnia powymieniałem porzewody dolotowe bo były popruchniałe, kilka zaworków profilaktycznie i od razu i ten problem znikł.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

a jakie rozmiary przewodów kupić?