tomiksad Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Opublikowano 16 Sierpnia 2017 (edytowane) Witam potrzebuje pomocy posiadam Audi A4 b7 2.0tdi silnik BRD 12.2017 rok 174tys przebiegu,auto nagle straciło moc na dolnych obrotach przejechalem dzień wcześniej 380km odstawiłem auto na parking, rano odpaliłem normalnie ale zaczęło brakować mocy tak do 2500rpm powyżej tych obrotów auto jedzie bez problemu. Zaznaczę ze kopci na czarno i tak go trochę dławi od czasu do czasu. Wogole sie nie zbiera . Gaz w podłogę i zero przyspieszenia do 2500rpm powyżej idzie . Proszę o jakaś pomoc bo na vagu zero błędów nic nie pokazuje, na wolnych obrotach pracuje normalnie. Edytowane 16 Sierpnia 2017 przez tomiksad
grami121 Opublikowano 2 Września 2017 Opublikowano 2 Września 2017 Siemka. Rozwiązałeś już swój problem?
SotoM Opublikowano 2 Września 2017 Opublikowano 2 Września 2017 (edytowane) No to coś dziwnego... Mam ten sam objaw Zaślepienie egr, zmiana N75 nic nie dała... VNT brak uwag.... Szukam. Co dziwne 2 miechy temu miałem ten sam problem - zamontowałem nowa przeplywke, N75 i egr. Mimo 4h walki z vcds'em i analizy parametrów. Prawdopodobnie winowajca będzie Dpf Długozwlekalem z ogarnięciem pompy paliwa przez którą miesza się paliwo z olejem. A wiadomo co olej zrobi z Dpfem.... Poprostu go zaklaja Edytowane 2 Września 2017 przez SotoM
Rekomendowane odpowiedzi