KUBAS2012 Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Opublikowano 20 Sierpnia 2017 (edytowane) Witam Jak w temacie Od pewnego czasu mam dziwny dźwięk podczas mocniejszego hamowania i ruszania dźwięk jakby coś się przesuwało , takie dziwne stukanie, hrabotanie kij wie jak to dokładnie opisać dzwięk dochodzi tak jakby z pod drążka od skrzyni, czyli jakby w okolicach skrzyni tak mi się przynajmniej wydaje, tak samo podczas gwałtownego ruszania jak i hamowania zdaje mi się że jest to tylko wtedy jak zahamuje gwałtownie i potem ruszę, bo po delikatnym hamowaniu i potem ruszaniu nie ma tego objawu albo może jest tak delikatny ze go nie słychać w kabinie czytałem parę postów z podobnymi usterkami ale nie znalazłem dokładnej odpowiedźi dodam że u mnie jest skrzynia tip tronic nie chcę też jeździć po mechanikach i warsztatach i wydawać majątku jak inny kolega który miał podobny przypadek zawieszenie jest okej bo auto jest świeżo po przeglądzie, hamulce też sorki jeśli źle wrzuciłem temat... byłem na stacji diagnostycznej przetrzepał przód i nic nie znalazł zawieszenie okej, poduszki okej nasłuchiwałem tego dźwięku i jest on podobny do przesuwającego się fotela po szynach w aucie, ale nie taki sam dodam że po wyjechaniu ze stacji diagnostycznej przez pewien czas po gwałtownym hamowaniu i ruszaniu dźwięku nie było słychać, po chwili ponownie się pojawił Edytowane 21 Sierpnia 2017 przez KUBAS2012
KUBAS2012 Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Jako że temat spada to podciągam Dziś zauważyłem podczas normalnego cofania koła skręcone w prawo stukot dochodzi jakby z prawego zawieszania następnie ruszyłem do przodu skręcając w lewo i ponownie stuknięcie czyli wychodzi na to że ten dźwięk opisywany prze zemnie chyba niesie się po budzie i może zdaje się po prostu że to w okolicach skrzyni co to może być? bo dźwięk jest tak jakby jedno razowy nie sądzę że to przegub bo były ostatnio robione możliwe że poduszka pod mc phersonem ?
Brzeziak Opublikowano 7 Września 2017 Opublikowano 7 Września 2017 Kolego w A4 B5 nie ma McPersonów, tam nie ma żadnego łożyska u góry, to nie standardowe zawieszeni, tam tylko poducha jest i nic więcej Na moje oko choć ciężko coś wydedukować to przegub wewnętrzny ma wine.
Rekomendowane odpowiedzi