Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Wyłączenie AIRBAG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie czy można wyłączyc tylni airbag i jak tak to gdzie? Będę przewoził dzidziuśia i wolałbym sie upewnić:) Z góry dzieki za informację:)

Opublikowano

Adaptowanie sterownika poduszek - wyłączenie/włączenie poduszki pasażera

Wybierz 15 (Airbags)

Adaptacja sterownika - Funkcja 10

Wskazówka: W zależności od modelu, nie wszystkie kanały mogą być dostępne

W kanale 01 należu wpisać odpowiednią liczbę:

0 - Poduszka pasażera kierowcy aktywna

1 - Poduszka pasażera kierowcy nieaktywna

Opublikowano

ale chodzi chyba o tylny airbag...

Opublikowano
  • Autor

No właśnie chodzi o tylni AirBag szukałem wszędzie wylącznika i chyba trzeba będzie grzebać w elektronice.

Opublikowano

ale o który air bag ci chodzi? kurtyny z tyłu??

Opublikowano

nie no pewnie chodzi mu o ten boczny w tylnym fotelu.

pozdrawiam

Opublikowano

to trochę chore że w audi nie ma wyłącznika z kluczyka... mam ten sam problem i jeżdzę z włączonymi airbagami, w drugim aucie wyłączyłem wszystkie poduchy mechanicznie :kox:

Opublikowano
  • Autor

Nic zostało wożenie Maluszka na środku tylnej kanapy tylko faktycznie trochę to dziwi że tęgie niemieckie głowy nie wpadły na pomysł zainstalowania owego wylącznika.

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

możecie podać kodowanie aby wyłączyć przednią poduszkę pasażera (pod fotelik). Ewentualnie czy ktoś z was montował ori wyłącznik do Airbaga w schowku?

Dużo z tym roboty i czy koszty są spore?

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

możecie podać kodowanie aby wyłączyć przednią poduszkę pasażera (pod fotelik). Ewentualnie czy ktoś z was montował ori wyłącznik do Airbaga w schowku?

Dużo z tym roboty i czy koszty są spore?

http://www.a4-klub.pl/smf/all_b6_instalacja_przelacznika_deaktywacji_poduszki_pasazera-t113683.0.html

Opublikowano

Mam pytanie czy można wyłączyc tylni airbag i jak tak to gdzie? Będę przewoził dzidziuśia i wolałbym sie upewnić:) Z góry dzieki za informację:)

Chyba nie ma sensu? Kurtyny powietrzne są całkowicie bezpieczne dla dzieci w fotekikach 0-13 kg, ustawionych tyłem do kierunku jazdy (inaczej się chyba nie da). Podobnie sprawa wygląda dla dzieci w fotelikach 9-18 kg montowanych przodem lub tyłem do kierunku jazdy.

Testy pokazują natomiast, że kurtyny niebezpieczne mogą być dla dzieci przewożonych w fotelikach grupy III, czyli 22 do 36 kg, które nie mają odpowiedniego zagłówka. "Dziecko siedzące na takim podwyższeniu podczas zderzenia bocznego, porusza się z dużą prędkością uderzając ramieniem i głową o podszybie i/lub szybę. Głowa dziecka znajduje się wówczas w strefie otwierania się kurtynowej poduszki powietrznej, co grozi uderzeniem otwierającej się poduszki."

Wiem, że post stary, ale może komuś się przyda. Ja w każdym razie za miesiąc zacznę wozić swojego bobasa z tyłu z włączonymi kurtynami, wierząc, że to tylko zwiększa bezpieczeństwo dziecka w przypadku zderzenia.