Mukade93 Opublikowano 1 Września 2017 Opublikowano 1 Września 2017 (edytowane) Witam Czas pokazać i swoją a czwórke a wiec jestem w jej posiadaniu prawie rok, pazdzienrik 2016 i to dosc przypadkowo bo auto bylo na szybko szukane ze wzgledu na prace i ostatnie padlo na a4 i mozna powiedziec byla tylko runda 100m i decyzja o zakupie. Ogolne informacje o aucie to -1998r -1.6 ahl -elektryczne szyby przod [ tyl standard korbotronik] przezyje to tylko z tego wzgledu ze z tylu nie siedze -elektryczne lusterka i grzane [niewiem czy to fabrycznie wszystkie mialy ale jest] -grzane fotele -klimatronik -4 jasieczki i wsumie tyle, na dzien dzisiejszy jest juz wiecej ale wypisalem to co bylo na start Auto z wygladuprezentuje sie niezle, nawet ostatnio z ciekawosci sprawdzalismy lakier i "niby" bo wiadomo jak to z niebitymi autami nigdzie nie byl malowany poza tylnym nadkolem bo wszedzie pokazuje 50-150 mikronow a nadkole pokazywalo 250 ale to i tak niewazne jak juz auto w moim posiadaniu, rudzinka nie bierze poza 1 kropka na masce pewnie od kamienia . Na poczatku nic z autem nie robilem, standard serwis olejow filtrow rozrzad, ale z czasem auto mi sie widzialo i stwierdzilem a cos mozna porobic, przyokazji usunac usterki ktore bola przewaznie te modele :/ Pierw wpadly dywaniki, szukalem w tym kolorze, no wlasnie niby szary ja mowie zielony bo slyszalem ze zdania podzielone, ale przyzwyczailem sie i zostaly do dzis, bialy napis juz bialym nie jest :/ Nastepnie byly robione "typowe" usterki na 1 ogien wycieraczki, dzialal mi tylko ostani bieg, noi mechanizm no byl rozklekotany bo obie mi obijaly o parapet i krawedz szyby wiec wpadl nowy mechanizm oraz nowy/stary silnik sprawny pozostajac przy temacie wycieraczek bo zblizala sie zima musialem nowe piora kupic a juz byl ten moment ze patrzylem na wyglad auta i nie podobaly mi sie te wystajace kikuty ramion no to wpadly ramiona z pasata i temat wycieraczek zalatwiony :D, z czasem auto strzelilo pare fochow 1 z nich byl brak kierunkow i awaryjnych, byl to okres swiat wiec zamowienie nowej czesci skutkowalo by czekaniem a auto bylo potrzebne wiec internet co mozna zrobic i przekaznik zostal uratowany ktory byl winowajca, malo tego przez miesiac mialem wrazenie ze dalej kierunkow nie mam bo go prawie teraz nie slychac kolejnym fochem bylo radio, podobno tez"standardowa" usterka brak regulacji dzwieku, byly juz pixele na tym malym ekraniku ale chcialemd ac szanse radiu ale nawet nie czytal kaset bo dostalem kasete z kablem na jacka, noi musialem pogonic ori radio i wpadlo nowe oczywiscie nie bez problemow z tylnymi glosnikami ... po kupieniu odpowiedniego kabla, separatora anteny hakow do demontazu starego radia i uzupelnienia boczkow radia po tygodniu zabawy wszystko znow zaczelo fajnie grac. Przyszla wiosna, trzeba bylo sie rozejrzec za felgami bo zostaly po poprzednim aucie opony, moze 205 opony do takiego silnika dobrym rozwiazaniem nie jest ale daje rade a opony mam od nowosci ktore maja 1,5 roku wiec zalezlo mi je zachowac, no to trzeba bylo znalesc felgi do tych opon zimowki -Continental ContiWinterContact TS850 195/65/15 stalowki [ szukam ori 15 ] letnie -Dunlop SP Sport Bluresponse 205/55/16 ronal r42 w miedzy czasie wpadly nowe hamulce z przodu bo 1 tloczek byl skorodowany i prawdopdobonie krzywe tarcze bo 100km+ i drgania na kierownicy dramat, nastepnym problemem audi byl centralny a raczej jego brak, ktos madry przewiercil na wylot pilota na kolko prawdopodobnie uszkadzajac plytk,e byla proba reanimacji lutowanie i anwet jakis sygnal wysylal ale 2 specow sie poddalo, kupilem nowy modol a grot przelozylem z kolejnych bajerow wpadl tez lokiec, pol roku szukania w tym cudownym kolorze oraz w miare dobrym stanie i modul drl kolejnym "standardowym" problem bylo mokre wnetrze, dziwna sytuacja bo te dywaniki z wygladu byly jakby mokre pod moim dywanikiem ale w dotyku suche, dla swietego spokoju sprawdzilem pod i suche ale prawdopdobonie bylo kiedys, zeby zapobiec temu niz potem suszyc wziolem sie za czyszczenie odplywow pod aku serwo, rozebralem obudowe kompa i tam jakas fabryczna uszczelka jakby sie zsunela, troche poprawilem doszczelnilem test wody narazie ok Oddalem auto do mycia glownie wnetrza bo fotele niewiadomo z czego uwalone w miedzy czasie dalem sie namowic na woskowanie lakieru, musze przyznac ze efekt ladny ale krotki byl :/ wracajac do srodka rzucal sie dziurawy mieszek wiec zostal wymieniony audi mimo tej minimalnej troski strzelilo kolejnego focha, tylne hamulce, fakt ze byly mega pognite, reczny slabo dzwignia latala luzno wiec mowie cza wymienic przyokazji znow sie dalem podpuscic i zaciski do piaskowania malowania i anwet fajnie wyszlo z ostatnich rzeczy ktore zostalo jeszcze zrobione to kiera, wczesniejsza byla juz zmeczona no i jakas gumowa co nie pasowalo mi :/ Na dzien dzisiejszy to tyle, wielce jakos auta przerabiac nie chce lecz jak to mi kolega ktory tez ma a4 mowi ze juz wpadlem w chorobe ulepszania tego auta, poki co w planach nowe wkladki lusterek bo znow "standardowo" nie grzeja i maja te fleki dookola, wytarty boczek fotela, juz mam tapicera na dnaich moze to bedzie zrobione no i kusi go troche obnizyc bo faktycznie koza ale to narazie temat dalszy bo mechanik mi odradza, po glowie tez tam krazy fis i przeciemnic tylne szyby ale na chwile obecna to tankowac dbac i cieszyc sie autem, potem wrzuce zdjecia ogolnie auta zewnatrz jak i wewnatrz wszystko wyglada Edytowane 1 Września 2017 przez Mukade93
Malec Opublikowano 1 Września 2017 Opublikowano 1 Września 2017 auto ładnie utrzymane, ale mam lęk wysokości, moje zdanie znasz - 18 zoll + trochę niżej i będzie lalunia
Mukade93 Opublikowano 1 Września 2017 Autor Opublikowano 1 Września 2017 (edytowane) no powiem tak, jesli chodzi o temat obnizania jestem zielony wiec sie poki co nie wypowiadam, mechanik mi mowil ze nie ma sensu bo ze auto stwardnieje i ze na taki silnik nie ma sensu, aczkolwiek jakby byla jakas alternatywa cos pomiedzy chodzby jakim kolwiek obnizeniem kosztem minimalnego bym to nazwal komfortu to rozwazylbym ten temat, ale to juz raczej na kolejny sezon, musze jeszcze pare pierdulek zrobic na zime Edytowane 1 Września 2017 przez Mukade93
Malec Opublikowano 1 Września 2017 Opublikowano 1 Września 2017 2 minuty temu, Mukade93 napisał: no powiem tak, jesli chodzi o temat obnizania jestem zielony wiec sie poki co nie wypowiadam, mechanik mi mowil ze nie ma sensu bo ze auto stwardnieje i ze na taki silnik nie ma sensu, aczkolwiek jakby byla jakas alternatywa cos pomiedzy chodzby jakim kolwiek obnizeniem kosztem minimalnego bym to nazwal komfortu to rozwazylbym ten temat, ale to juz raczej na kolejny sezon, musze jeszcze pare pierdulek zrobic na zime dam ci się przejechać moim
Mukade93 Opublikowano 1 Września 2017 Autor Opublikowano 1 Września 2017 (edytowane) Moze lepiej nie bo sie do recarosow przywiaze i kolejne wydatki bede mial Edytowane 8 Grudnia 2017 przez Mukade93 ciag dalszy prowadzenia tematu
Mukade93 Opublikowano 8 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2017 (edytowane) Przyszla zima to i przygotowanie do zimy :\ -lusterka ktore juz nie wygladaly ani nie grzaly -ori fele na zime i zabawa z dekielkami -kondon na kluczyk Edytowane 8 Lutego 2018 przez Mukade93
Swir3k Opublikowano 8 Grudnia 2017 Opublikowano 8 Grudnia 2017 pytanko mam jaki masz numer ramion od passata i czy haczy Ci przy otwieraniu maski?? bo mam ten sam rocznik co ty a ramiona i haczą btw gdzie kupowałeś wkłady do lusterek i czy problem jest z wymianą ? pzodro
Mukade93 Opublikowano 8 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2017 przy otwartej masce w 1 miejscu ociera mi lekko, musialbym zobaczyc numery a co do wkladow to na allegro chyba za 65zl komplecik od razu w calosci a co do wymiany bo czytalem kilka sposobow i wybralem z maksymalnym pochyleniem do dolu, od gory wsadzilem paluchy, od dolu taki 1 plastikowy haczyk chodzby, delikatne szarpanie i wyskoczyly ale trzeba uwazac bo w maly [od pasazera] stawial opor i wyskoczyla lapka co steruje kolkiem do ktorego sie mocuje lusterko ale wystarczylo wsadzic nazot i dziala
Mukade93 Opublikowano 7 Lutego 2018 Autor Opublikowano 7 Lutego 2018 (edytowane) wpadło podszybie by na aku nie sypalo nowe dekielki do felg na lato potem był serwis filtrów i oleju wyszło ze czujnik do wymiany bo auto na zimnym od strzala a na cieplym problem :/ przy wymianie czujnika wyszlo ze oslona przyglupa zaczyna sie pocic wpadły nowe z ruville i na koniec reczny skóra Edytowane 7 Lutego 2018 przez Mukade93
Brzeziak Opublikowano 8 Lutego 2018 Opublikowano 8 Lutego 2018 Zazdroszczę foteli, szukam takich grzanych i nie mogę nigdzie upolować
Arek8888 Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 Bardzo ładna sztuka i mody na wielki plus Ja niedawno zainstalowałem u siebie podświetlane kratki nawiewów z polifta i bardzo sobie chwalę, więc polecam
Mukade93 Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2018 naprawy i zmiany ciag dalszy zregenerowany altek ktory umarl pod blokiem :/ przyciemnianie szyb było aktualne, zmienione kierunki i sobotnie mycie, w maju planowane dlubanie z zawieszeniem i fotel do obszycia
Arek8888 Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Kieruneczki miodzio, sam sobie takie zamontowałem jedyna wada jest taka, że parują od wewnątrz.
Mukade93 Opublikowano 6 Maja 2018 Autor Opublikowano 6 Maja 2018 zabawa z chromami i zabawa z zawieszeniem tera juz wiem co skrzypialo w lato i efekt koncowy z ciekawosci to wybicie sruby trzymajacej gorne wahacze =3h i z 8 wahaczy 5 bylo ori, trw i lemfordery z 98 roku
razor91 Opublikowano 6 Maja 2018 Opublikowano 6 Maja 2018 U mnie było z 2001 roku xdd, a na śrubę to polecam palnik na takie wymienne butle, troche podgrzać i przedlozka i dobry młotek [emoji14]Można też podgrzewacz śrub zmajstrowac [emoji848]Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka
Mukade93 Opublikowano 6 Maja 2018 Autor Opublikowano 6 Maja 2018 20 minut temu, razor91 napisał: U mnie było z 2001 roku xdd, a na śrubę to polecam palnik na takie wymienne butle, troche podgrzać i przedlozka i dobry młotek Można też podgrzewacz śrub zmajstrowac Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka ogien poszedl w ruch + sds ktorego widac na zdjeciu XD
razor91 Opublikowano 7 Maja 2018 Opublikowano 7 Maja 2018 ogien poszedl w ruch + sds ktorego widac na zdjeciu XDBez ognia nie da rady, sprawdzałem xdWysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka
Arek8888 Opublikowano 7 Maja 2018 Opublikowano 7 Maja 2018 Ciekawi mnie co zrobiłeś z chromami, że tak ładnie się błyszczą?
Mukade93 Opublikowano 7 Maja 2018 Autor Opublikowano 7 Maja 2018 (edytowane) W dniu 7.05.2018 o 12:14, Arek8888 napisał: Ciekawi mnie co zrobiłeś z chromami, że tak ładnie się błyszczą? na łatwiznę poszedłem, za 8zl to i tak fajnie wyszlo ale bez szału Edytowane 15 Lipca 2018 przez Mukade93
Rekomendowane odpowiedzi