molo550 Opublikowano 2 Września 2017 Opublikowano 2 Września 2017 Witam. Mam taki problem jak w temacie. Otoz posiadam od kilku tygodni b6 avant i ostatnio prałem wnętrze a dzisiaj byłem na myjni i zauważyłem po myciu mokrą plamę na tylnym siedzeniu. Po ogledzinach stwierdzilem ze przecieka woda na łączeniu uszczelek nad szybą bo są mokre a jak poleje wodą i otworzę drzwi to pozostałe krople spadając akurat trafiają w to miejsce. Moje pytanie czy uszczelka drzwi do wymiany czy pomoze regulacja drzwi. Moze ktos spotkał się z takim problemem i jakoś rozwiązał. Załączam zdjęcia kanapy i uszczelki uszczelki.
jacek70 Opublikowano 2 Września 2017 Opublikowano 2 Września 2017 Wymiana uszczelki to ostateczność. Póki co ustaw na zawiasie lub samą ramkę i powinno być ok.
jaguaro Opublikowano 2 Września 2017 Opublikowano 2 Września 2017 Na zdjęciu wyglada jakby uszczelka była podwinięta. Sprawdź najpierw jej ułożenie czy dobrze siedzi.Tapnięte z iPhone
molo550 Opublikowano 5 Września 2017 Autor Opublikowano 5 Września 2017 Doleganie uszczelki jest dobre. Dociągnąłem rygiel zamka i zobaczymy czy pomoże. A co do ustawienia ramki jak to zrobić ?
Sqcza Opublikowano 16 Stycznia 2022 Opublikowano 16 Stycznia 2022 Mam taki sam problem w aucie. Jak go rozwiązać?
dekiel 13 Opublikowano 16 Stycznia 2022 Opublikowano 16 Stycznia 2022 Jak dla mnie to dziwne te plamy w tym miejscu. Dlatego , że nawet jakby uszczelka drzwiowa nie trzymała to woda by spływała siłą grawitacji w dół. Musiały by być drzwi otwarte aby kapało w tym miejscu dokładnie na kanapę lub niedomknięta szyba i zacinający deszcz.
Rekomendowane odpowiedzi