Daro 77 Opublikowano 2 Września 2017 Opublikowano 2 Września 2017 (edytowane) Witajcie Tak jak w temacie napisałem moja audi po wymianie uszczelki głowicy ( z uwagi na wyrzucanie płynu chłodniczego) straciła całkowicie moc. Uszczelkę wymienili mechanicy i przy okazji zregenerowałem turbinę. Myślałem ze będzie ładnie latać a tu du.....a. Oddałem auto turbiniarzom myśląc że wstawili feler sprawdzili: przepływomierz podaje książkowo., dolot sprawdzili czy nie ma ciała obcego, sprawdzili szczelność, wymieniłem wężyki wszystkie na nówki, podkleiłem pompę vacu, żaden z zaworów nie wyskakuje jako błąd na kompie. Odesłali mnie do mechaników twierdząc że z turbiną jest na 100 procent ok. Mechanik rozrząd ustawił auto pali na dotyk kąt wtrysku 3,85- 5,5 czas wtrysku 7,65-6,63, a nadal auto nie ma mocy. Czy byłby w stanie ktoś pomoc w temacie? Będę wdzięczny. Edytowane 2 Września 2017 przez Daro 77
piotrsob1 Opublikowano 2 Września 2017 Opublikowano 2 Września 2017 (edytowane) 37 minut temu, Daro 77 napisał: Witajcie podkleiłem pompę vacu Czyżbyś posadowił tandempompę na silikonie ???? Jeżeli tak to gratuluje pomysłu, problemy na własne życzenie A poza tym może być jeszcze sporo rzeczy spapranych , po co w ogóle oddawałeś turbo do regeneracji skoro moc była ? Najgorsze jest to że teraz po robocie kilku niezależnych "fachowców" żaden się nie przyzna że coś spi**dolił , być może nawet nie mają pojęcia o co chodzi . Jest tyle niewiadomych że nie wiadomo bardzo od czego zacząć Jakbyś spokojnie zrobił samą uszczelkę i przy odbiorze okazało się że auto nie jedzie to sprawa prosta nie odbierasz aż moc będzie taka jak w dniu wstawienia A tak to teraz masz ping-ponga .... I Ty teraz chcesz by ktoś z forum wziął szklaną kulę i dał Ci na prędce odpowiedź co jest nie tak ??? Edytowane 2 Września 2017 przez piotrsob1
Daro 77 Opublikowano 2 Września 2017 Autor Opublikowano 2 Września 2017 Nie oczekuje szklanej kuli i ze ktoś od razu powie mi "to jest" to ale wdzięczny będę za jakiekolwiek sugestie ja raczej jestem w tym temacie laikiem a turbo za bardzo nie działało w momencie oddawania bo wchodziło w tryb awaryjny wiec jak już miałem auto u mechaniorów to oddałem turbo do przeglądu okazało się ze jest brudne i ma luz wiec wymieniłem na zregenerowane. A uważam ze FORUM jest do wymieniania się spostrzeżeniami i pomocy a nie hejtowania!!
MariuszKK Opublikowano 2 Września 2017 Opublikowano 2 Września 2017 2 godziny temu, Daro 77 napisał: Mechanik rozrząd ustawił auto pali na dotyk kąt wtrysku 3,85- 5,5 cę wdzięczny. Hmm jeśli masz ustawioną synchronizację rozrządu na +5,5 to faktycznie może nie być mocy. Zjedź synchro do zera i sprawdź jak się auto będzie zachowywało.
piotrsob1 Opublikowano 2 Września 2017 Opublikowano 2 Września 2017 4 godziny temu, Daro 77 napisał: Nie oczekuje szklanej kuli i ze ktoś od razu powie mi "to jest" to ale wdzięczny będę za jakiekolwiek sugestie ja raczej jestem w tym temacie laikiem a turbo za bardzo nie działało w momencie oddawania bo wchodziło w tryb awaryjny wiec jak już miałem auto u mechaniorów to oddałem turbo do przeglądu okazało się ze jest brudne i ma luz wiec wymieniłem na zregenerowane. A uważam ze FORUM jest do wymieniania się spostrzeżeniami i pomocy a nie hejtowania!! Nie no spoko , żadnego hejtowania Żeby można Ci było pomóc to musisz się trochę podszkolić, całkowity laik nie jest w stanie tak naświetlić problemu by ktokolwiek mógł z dużym prawdopodobieństwem dać Ci jakąś konstuktywną radę Chyba że uda mu się zgadnąć przyczynę , stąd moje ironiczne stwierdzenie o szklanej kuli Masz tu link o turbinie i dymieniu, poczytaj to zobaczysz jakie to wszystko proste , złapiesz chociaż trochę terminologii i pojęcia by nie mylić nazw . 5 godzin temu, Daro 77 napisał: kąt wtrysku 3,85- 5,5 czas wtrysku 7,65-6,63, Akurat na te dwa parametry to mechanik ma bardzo niewielki wpływ , chyba że jest w stanie zrobić zmiany w programie sterującym pracą silnika , może sobie pokręcić synchronizacją rozrządu , ale nie powinien, od ustawiania wałka rozrządu są blokady Na początek to trzeba zacząć sprawdzanie od podłączeń podciśnienia sterującego zmienną geometrią turbiny, jego wartościami w różnych częściach układu i błędów zapisanych w sterowniku silnika . Sam tego nie zrobisz, musisz poszukać w okolicy kogoś kto się na tym trochę zna, może ktoś z forum , kto ma VAG-a, pojęcie i wolny czas
Rekomendowane odpowiedzi