Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czy ten moduł bluetooth będzię działał w Audi A4 B8?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Znalazłem na allegro taki oto adapter bluetooth : http://allegro.pl/kabel-zlacze-adapter-ami-mmi-bluetooth-usb-audi-vw-i6915435331.html

Pytanie czy to będzie działać w mojej a4 b8?Może ktoś z tym miał już do czynienia? 

Opublikowano

ja mam i korzystam  - bardzo fajnie działa, nie ma problemu z połączeniem telefonu jednocześnie do mmi jako zestaw głośnomówiący i do tego wihajstra po a2dp. Musisz mieć port AMI ofc.

Opublikowano

a jak to jest z połączeniem telefonu? czy po po podłaczenmiu również odbiera rozmowy i wyświetla je na MMI? Pokazuje zasięg? mozna sterować muzyką z poziomu MMI czy tylko przez telefon ?

Opublikowano

Witajcie ja kupiłem te urządzenie dla siebie i nie stety u mnie nie działa na mmi 2g z tego co się orientowałem dopiero rusza na mmi 3g pozdrawiam

Opublikowano
11 godzin temu, Arti_P napisał:

Witajcie ja kupiłem te urządzenie dla siebie i nie stety u mnie nie działa na mmi 2g z tego co się orientowałem dopiero rusza na mmi 3g pozdrawiam

fakt, ja mam 3g

W dniu 5.09.2017 o 12:02, pauloxx81 napisał:

a jak to jest z połączeniem telefonu? czy po po podłaczenmiu również odbiera rozmowy i wyświetla je na MMI? Pokazuje zasięg? mozna sterować muzyką z poziomu MMI czy tylko przez telefon ?

zestaw głośnomówiący jest bez zmian - zasięg, połączenie, odbieranie/kończenie rozmów, etc - to dalej jest połączenie z mmi, więc nic się nie zmienia, jesteś po prostu połączony jednocześnie do 2ch urządzeń - audi mmi oraz BT Speaker (ten dzyngiel pod AMI)

natomiast sterowania przez mmi nie ma - na ekranie wyświetla się po prostu jako źródło AUX z typowym dla AUX komunikatem (External audio source active), głośnością można tylko sterować ;)

Opublikowano
2 godziny temu, Vis napisał:

fakt, ja mam 3g

zestaw głośnomówiący jest bez zmian - zasięg, połączenie, odbieranie/kończenie rozmów, etc - to dalej jest połączenie z mmi, więc nic się nie zmienia, jesteś po prostu połączony jednocześnie do 2ch urządzeń - audi mmi oraz BT Speaker (ten dzyngiel pod AMI)

natomiast sterowania przez mmi nie ma - na ekranie wyświetla się po prostu jako źródło AUX z typowym dla AUX komunikatem (External audio source active), głośnością można tylko sterować ;)

telefon jest podłączony jednocześnie pod MMI i pod  to ustrojstwo? Może tak się łaczyc jednocześnie z dwoma urządzeniami na raz ?

Opublikowano

tak, oba urządzenia korzystają z różnych profili bt - a2dp dla muzyki, a zestaw głośnomówiący to bodajże hfp

Screenshot_20170907-121516.png

Opublikowano
  • Autor

A jeśli mam mmi 2g+ to ruszy ;d?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czemu piszą:

" Sterowanie za pomocą Joysticków MMI i z kierownicy multifunkcyjnej "

skoro piszesz że nie działa?

Opublikowano

Witam.

Kupiłem taki sam kabelek i po podłączeniu w schowku do gniazda nic !?. Nie świeci się żadna dioda, tak, jakby nie było to podłączone  w ogóle. Może trzeba to gdzieś aktywować. Proszę o pomoc. 

Aha, mam MMI 3G .

Opublikowano

Nic nie trzeba aktywować. Podłącz dobrze bo może źle wtyczka weszła

Opublikowano

OK, jutro podłączę kostkę ponownie i dam znać.

----------------------------------------------------------------------------------------

Podłączyłem widocznie dobrze, bo mocno i działa normalnie. Muzyczka gra  bardzo dobrze tak samo poprzez Bluetooth, jak i po podłączeniu pendrive z muzyką. 
Dzięki za pomoc. 

Edytowane przez tomasm64

Opublikowano

@tomasm64 

Działa Tobie sterowanie z kierownicy np?

Ja swój co prawda zamówiłem z chin bo na allegro Janusze się znaleźli biznesu :)

• 1 rok później...
Opublikowano

Cześć,

Właśnie zakupiłem ten sam moduł, mam MMI 3G Basic i mam następujący problem:

Urządzenie działa w trybie Bluetooth, świeci się niebieska dioda - światłem stałym (nie mruga).

Sparowałem telefon z tym urządzeniem (u mnie akurat nazywa się ono SGE1901) i ustawiłem w telefonie odtwarzanie multimediów przez to urządzenie.

W samochodzie wchodzę w MEDIA>SOURCE i pod pozycją AMI (która jest wyszarzona) wyświetla się komunikat NO DEVICE CONNECTED.

Czy wiecie co może być przyczyną i jak to rozwiązać?

Dodam, że telefon wygląda na poprawnie sparowany z urządzeniem, próbuje odtwarzać przez nie muzykę (dźwięk nie idzie z głośnika telefonu do momentu wyłączenia bluetooth).

Opublikowano
W dniu 8.05.2019 o 20:55, mastakilla napisał:

Cześć,

Właśnie zakupiłem ten sam moduł, mam MMI 3G Basic i mam następujący problem:

Urządzenie działa w trybie Bluetooth, świeci się niebieska dioda - światłem stałym (nie mruga).

Cześć, miałem podobnie pogrzebałem w zielonym menu - trzeba zmienić ustawienia w Diagnose/settings.

Być może wcześniej będziesz musiał aktywować zielone Menu

Sterowania z kierownicy nie ma - tzn jest tylko głośność. 

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Cześć,

Orientujecie się czy taki adapter będzie działał z Radiem Concert? Albo jaki kabel pod AMI będzie działał z tym radiem?