No Name Opublikowano 23 Stycznia 2009 Opublikowano 23 Stycznia 2009 wiatm :> chcialem sie dowiedziec czy zawieszenie w B5 jest wymieniane tylko w calosci ( w komplecie ) czy tez pojedynczo kazdy element da sie wymienic ?? rocznik o jaki mi dokladnie chodzi to 95r.
Suli Opublikowano 23 Stycznia 2009 Opublikowano 23 Stycznia 2009 Oczywiście możesz wymieniać poszczególne elementy ale nie radzę . Po wymianie jednego wahacza ma on inne parametry w stosunku do reszty, inaczej absorbuje i przekazuje siły nań działające... Skutek jest taki, że po wymianie tych najbardziej wysypanych, nagle zaczynają Ci się sypać pozostałe, które wydawały się całkiem, całkiem. Tym sposobem płacisz w rezultacie więcej, bo wahacze w komplecie zazwyczaj kosztują taniej, no i odpadają kolejne koszty robocizny. Jeśli na prawdę nie masz kasy i nie możesz załatwić całego kompletu - to pamiętaj, aby wymieniać je parami - oba górne prawe, albo oba górne lewe itp.
cobradd Opublikowano 24 Stycznia 2009 Opublikowano 24 Stycznia 2009 mozna wymieniac pojedynczo, nie trzeba ani kompletami ani parami, chyba, że ktos ma za dużo kasy. A wymiane można przeprowadzać we własnym zakresie bo jest to banalnie proste.
Suli Opublikowano 24 Stycznia 2009 Opublikowano 24 Stycznia 2009 /\/\/\ Stary jak tak zrobisz to możesz być pewien, że w perspektywie góra 3 miesięcy polecą Ci pozostałe. Wiem, bo sam tak miałem.
nex Opublikowano 24 Stycznia 2009 Opublikowano 24 Stycznia 2009 /\/\/\ Stary jak tak zrobisz to możesz być pewien, że w perspektywie góra 3 miesięcy polecą Ci pozostałe. Wiem, bo sam tak miałem. przestań gadać bzdury bo wprowadzasz urzytkowników w błąd i narażasz na koszty dodatkowe i niepotrzebne!! Wahacze wymieniasz tylko te które padną (stukają, zgrzypią, są zużyte). To samo z drążkami, przegubami itp. Suli powinieneś dostać za to ostrzeżenie
Wihajster Opublikowano 24 Stycznia 2009 Opublikowano 24 Stycznia 2009 /\/\/\ Stary jak tak zrobisz to możesz być pewien, że w perspektywie góra 3 miesięcy polecą Ci pozostałe. Wiem, bo sam tak miałem. przestań gadać bzdury bo wprowadzasz urzytkowników w błąd i narażasz na koszty dodatkowe i niepotrzebne!! Wahacze wymieniasz tylko te które padną (stukają, zgrzypią, są zużyte). To samo z drążkami, przegubami itp. Suli powinieneś dostać za to ostrzeżenie słusznie.Nie trzeba wymieniac wszystkich razem.Ja wymienialem 1 z prawej i 2 z lewej i od 3 lat zero stukania.Zamykam temat bo juz było o tym
Rekomendowane odpowiedzi