Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Zawieszenie !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wiatm :> chcialem sie dowiedziec czy zawieszenie w B5 jest wymieniane tylko w calosci ( w komplecie ) czy tez pojedynczo kazdy element da sie wymienic ?? rocznik o jaki mi dokladnie chodzi to 95r.

Opublikowano

Oczywiście możesz wymieniać poszczególne elementy ale nie radzę :no4:.

Po wymianie jednego wahacza ma on inne parametry w stosunku do reszty, inaczej absorbuje i przekazuje siły nań działające...

Skutek jest taki, że po wymianie tych najbardziej wysypanych, nagle zaczynają Ci się sypać pozostałe, które wydawały się całkiem, całkiem.

Tym sposobem płacisz w rezultacie więcej, bo wahacze w komplecie zazwyczaj kosztują taniej, no i odpadają kolejne koszty robocizny.

Jeśli na prawdę nie masz kasy i nie możesz załatwić całego kompletu - to pamiętaj, aby wymieniać je parami - oba górne prawe, albo oba górne lewe itp.

Opublikowano

mozna wymieniac pojedynczo, nie trzeba ani kompletami ani parami, chyba, że ktos ma za dużo kasy. A wymiane można przeprowadzać we własnym zakresie bo jest to banalnie proste.

Opublikowano

/\/\/\

Stary jak tak zrobisz to możesz być pewien, że w perspektywie góra 3 miesięcy polecą Ci pozostałe. :thumbdown:

Wiem, bo sam tak miałem. :no:

Opublikowano

/\/\/\

Stary jak tak zrobisz to możesz być pewien, że w perspektywie góra 3 miesięcy polecą Ci pozostałe. :thumbdown:

przestań gadać bzdury bo wprowadzasz urzytkowników w błąd i narażasz na koszty dodatkowe i niepotrzebne!!

Wahacze wymieniasz tylko te które padną (stukają, zgrzypią, są zużyte). To samo z drążkami, przegubami itp.

Suli powinieneś dostać za to ostrzeżenie

Opublikowano

/\/\/\

przestań gadać bzdury bo wprowadzasz urzytkowników w błąd i narażasz na koszty dodatkowe i niepotrzebne!!

Wahacze wymieniasz tylko te które padną (stukają, zgrzypią, są zużyte). To samo z drążkami, przegubami itp.

Suli powinieneś dostać za to ostrzeżenie

słusznie.Nie trzeba wymieniac wszystkich razem.Ja wymienialem 1 z prawej i 2 z lewej i od 3 lat zero stukania.Zamykam temat bo juz było o tym :cool1:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...