numi19 Opublikowano 18 Września 2017 Opublikowano 18 Września 2017 Witam Panowie Postanowiłem założyć posta, ponieważ nie mogę sobie poradzić z autem po wymianie przekładni, Problem polega na tym iż auto po zamianie przekładni jeszcze przed ustawieniem oraz podłączeniem servo dziwnie się zachowywało, Przy jeździe na wprost i puszczeniu kierownicy momentalnie auto skręcało w prawo (filmik 1) [/url]Jak wróciłem ustawiłem geometrię oraz podpiąłem servo, przez chwile wydawało mi się ze problem znikł, ponieważ przy wolnej jeździe jest wszystko Ok, kierownica chodzi lekko nie wyczuwalne są luzy, problem pojawia się po rozpędzeniu auta do prędkości min 30-40 wtedy lekkie nawet dotknięcie kierownicy powoduje ze auto skręca mocno w prawo, w lewo jest fajnie sztywno jak powinno być, a w prawo przez jakiś czas jest lekko i dopiero sztywno Zamieszcza krótkie filmiki obrazujące to Czy któryś z kolego byłby w stanie pomoc?? Jakoś doradzić czy wina jest po stronie przekładni czy w zawieszeniu???? Co mogę sprawdzić samemu??? Wydruk z geometrii W skrócie auto przy prawoskrecie obojętnie jaka prędkością jadę skręca w prawo jakby servo ciagle działało na 100 a nawet lżej, do 30km/h jest spoko Zauważyłem również ze kierownica przy lewoskrecie odbija czyli wraca do pozycji zero a przy prawoskrecie nie wraca..... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
numi19 Opublikowano 19 Września 2017 Autor Opublikowano 19 Września 2017 Witam Dzisiaj byłem jeszcze raz na zbieżności,Ustawili raz jeszcze Auto po najechaniu na skretnice nie dotykając kierownicy samo skręca!!! https://youtu.be/CCIrU00-7Pg Czy to może być coś innego jak wadliwa przekładnia?? Jadąc na wprost auto jedzie prosto nie skręca samo, dopiero jak dotknę kierownice w prawo to od razu uciekaJakieś podpowiedzi??? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Kodzak33 Opublikowano 22 Października 2017 Opublikowano 22 Października 2017 Coś źle jest podpięte któreś przewody .
numi19 Opublikowano 22 Października 2017 Autor Opublikowano 22 Października 2017 Coś źle jest podpięte któreś przewody .Wszystko było dobrze,Przekładnia trafiona, wymieniona i już jest Ok!!!!Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi