Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jak czytać katalog

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

czy mógłbym prosić o wytłumaczenie jak czytać poniższe zapisy?

1) 8E2907355        obudowa sterownikow, F >> 8E-2-282 303    
2) 8E2907355A        obudowa sterownikow, F 8E-2-282 304>> 8E-2-400 000    kzp    
3) 8E2907355C        obudowa sterownikow,

Czy dobrze rozumiem, że 1) stosowano do numeru 8E-2-282 303 , 2) od 8E-2-282 304 do 8E-2-400 000, a 3) powyżej?

czy bardziej to, że w między czasie ta część była modyfikowana i teraz do każdego numeru VIN i tak trzeba szukać numeru z pozycji 3) ?

Pozdrawiam
Andrzej

Opublikowano

KZP- kierownica z prawej. KZL analogicznie.

Różne obudowy montowano w zależności od tego jaki masz VIN: 8E...  Więc masz rację :) 

Z końcówką C jest prawdopodobnie najnowsza i zamiennik powyższych, ale niech ktoś się jeszcze wypowie,

Edytowane przez golfagn

Opublikowano
  • Autor

Jeśli to są wszystko zamienniki, czyli najnowszy pasuje wstecz to w katalogu jest jeszcze numer 8E2907355D, montowany od 2005 roku. I gdybym kupował to mam rozumieć, że w ASO właśnie taki mi sprzedadzą? Wątpliwości z tymi numerami wzięły mi się stąd, że np. jak wymieniałem moduł komfortu, to ostatnie litery miały wpływ na rodzaj funkcji jakie MK posiada.

Pozdrawiam
Andrzej

Opublikowano

Jeśli powiesz w ASO jaki masz VIN dobiorą Tobie pasującą część. Mailowo możesz nawet pisać do działu z częściami, chętnie podpowiadają. 

Części mogą się różnic, ale nie muszą.  Np poprawili mocowanie uszczelek, inny materiał itp.

Opublikowano
  • Autor

W odpowiedzi z Audi mam, że u mnie wchodzi 8E1 907 355 C (wcześniej wklejałem z wersji angielskiej).

Pozdrawiam
Andrzej

Edytowane przez andrew01

Opublikowano
5 godzin temu, andrew01 napisał:

Wątpliwości z tymi numerami wzięły mi się stąd, że np. jak wymieniałem moduł komfortu, to ostatnie litery miały wpływ na rodzaj funkcji jakie MK posiada.

Bo MK różnią się właśnie ostatnimi literami i to ma znaczny wpływ.  W przypadku obudowy kiedy nie ma to znaczenia a końcówka numeru zależy od lat produkcji -------------    ?

Edytowane przez jacek70

Opublikowano
  • Autor

Czyli, jeśli w komentarzu nie ma dodatkowo opisanych opcji/funkcji (które dostępne są np. przy MK) to należy brać ten numer z najwyższą literką na końcu, a przedziały numerów VIN są tylko podane informacyjnie?

Wiem, że jestem upierdliwy :) ale chciałbym to w końcu dokładnie zrozumieć.

Pozdrawiam
Andrzej