Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Sygnał z centralnego gdzie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gdzie najbliżej kierownicy/przełącznika świateł znajdę implus z centralnego zamka ?? Potrzebny do podłączenia clh 

Opublikowano

Tu masz ➡➡➡https://www.google.pl/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://a4-klub.pl/topic/301862-schemat-instalacji-clh-drl-h7-w-a4-b6/&ved=0ahUKEwiT243lvrbWAhXkDpoKHa7yAFQQFggkMAA&usg=AFQjCNF_pUInMLmWVy_DFHM7R9XnEba6Yg

Opublikowano
  • Autor

Ja dokładam moduł nie oem chodzi mi o sam impuls 

Opublikowano

Było gdzieś na forum.  Kiedyś się na to natknąłem.  O ile pamiętam to chyba żółty przewód we wiązce w progu albo którymś słupku. W każdym bądź razie info do zweryfikowania. 

Jak znajdziesz to podziel się dla potomnych informacją odnośnie lokalizacji.  

Pozdrawiam,

Darek 

Ps.  Możesz nawet umieścić cały opis podłączenia bo sam o takiej instalacji myślałem.  

Edytowane przez lewiatan1989

Opublikowano
  • Autor
3 godziny temu, lewiatan1989 napisał:

Było gdzieś na forum.  Kiedyś się na to natknąłem.  O ile pamiętam to chyba żółty przewód we wiązce w progu albo którymś słupku. W każdym bądź razie info do zweryfikowania. 

Pozdrawiam,

Darek 

Ps.  Możesz nawet umieścić cały opis podłączenia bo sam o takiej instalacji myślałem.  

Jak ogarnę to się podzielę wszytsko wiem co i jak tylko ten jeden kabel mnie ogranicza ;p

Opublikowano

Ten wątek czytałeś? 

https://a4-klub.pl/topic/267688-montaż-modułu-coming-home-nie-ori/

No to idąc za ciosem może jakieś fotostory i filmik z działania :-) 

Opublikowano
  • Autor

Czytałem ale zdj nie widzę już w tym temacie i temat jest oparty o b6 a różnią się pinami z tego co pisza

Opublikowano

Ale to mocno zawęża pole poszukiwań.  

Moim zdaniem powinieneś szukać impulsu w kostce II,  IV lub V przy użyciu miernika.  

Jeżeli tam nie znajdziesz może być konieczne zrzucenie boczka i ciągnięcie impulsu bezpośrednio od zamka.  

Możesz podać jaki moduł do sterowania clh kupiłeś? 

Opublikowano
  • Autor

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6917817287

a myśle nad rozwiązaniem wpięcia się z impuls po kierunkach i dodanie ori włącznika clh . Do weekendu muszę zie namyślić ;p

Opublikowano

Ten sam moduł oglądałem.  Pod co chcesz się podpiąć? 

No z tym wyłącznikiem to nie głupi pomysł wtedy podłączenie pod kierunki i problem z głowy.  

Opublikowano
  • Autor

No właśnie chciałbym pod kierunki i wtedy clh śle jutro planuje znaleść gen kabel z modułu komfortu 

Opublikowano

Chodziło mi pod jakie światła czy masz drl,  czy pod przeciwmgłowe,  czy jeszcze inaczej? 

Opublikowano
  • Autor
48 minut temu, lewiatan1989 napisał:

Chodziło mi pod jakie światła czy masz drl,  czy pod przeciwmgłowe,  czy jeszcze inaczej? 

Z przodu pod halogeny takie rozwiązanie mi się najbardziej widzi ;)

Opublikowano

To działaj i jak możesz to zrób dokumentację z montażu to zrobię kopię u siebie jak będzie wszystko śmigało.  No i na pewno innym też się przyda :-) 

Opublikowano

Tylko i wyłącznie z zamka. Do sterownika drzwi z komfortu idzie sygnał CANem, dopiero sterownik w drzwiach daje impuls na zamek.

Wysłane z mojego D5103 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor
W dniu 21.09.2017 o 20:25, lewiatan1989 napisał:

Pozdrawiam,

Darek 

Wczoraj Ogarnalem temat nie ma w sumie co robić fotorelacji bo wszytsko zajmuje z 5 minut wpalem  się w impuls z kierunków i będę w tygodniu zakładał wlacznik ori clh 

Opublikowano

No to elegancko,  że się udało. 

A gdzie zamontowałeś czujnik zmierzchu? 

A wiesz już jak podłączyć ori włącznik aby działał prawidłowo?  

Opublikowano
  • Autor

Czujnik wciśnięty powiedzmy deskę a słupek A nie widać go ani z zewnatrz ani jak się siedzi za kierownica . Jak bd miał wlacznik albo chociaż opis pinow to ogarnę i się podzielę wiedza nie mogę nigdzie znaleść opisu wtyczki samego włącznika wszędzie opisy z mce itp

Opublikowano

Chyba o to chodzi :

https://a4-klub.pl/topic/247759-instalacja-zamiennika-modułu-clh-z-czujnikiem-światła/

Mam pootwierane pełno różnych kart na temat montażu clh bo jak wspomniałem już od dłuższego czasu noszę się z zamiarem podłączenia,  jednak brak pełnego kompleksowego opisu jak podłączyć trochę mnie przeraża.  

Jakbyś miał chwilę jak się już uporasz ze wszystkim,  może  dasz radę opisać którymi kablami z modułu wpiąłeś się w które kable instalacji samochodu i gdzie?  Skąd plus stały,  skąd masa i plus po zapłonie?  Które kable i gdzie od świateł?  

:-) 

Opublikowano
  • Autor
16 minut temu, lewiatan1989 napisał:

Chyba o to chodzi :

https://a4-klub.pl/topic/247759-instalacja-zamiennika-modułu-clh-z-czujnikiem-światła/

Mam pootwierane pełno różnych kart na temat montażu clh bo jak wspomniałem już od dłuższego czasu noszę się z zamiarem podłączenia,  jednak brak pełnego kompleksowego opisu jak podłączyć trochę mnie przeraża.  

Jeżeli bd coś potrzebował pisz śmiało zamontowanie tego tak jak mam teraz to dosłownie 5 minut ogarnę tylko wlacznik ori clh bo jak wiadomo teraz bez zapłonu jak włączę awaryjne bd zie włączać moduł co mnie nie zadowala ;p wiec wlacznik musi być bezapelacyjnie ;)