Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Bluetooth + RNS-D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam u siebie

RNS 4.2 z wersją oprogramowania 0102, okazało się że autko ma bluetooth rozgłasza mi się Audi UHV 8424 jak próbuję się podłączyć (telefon z androidem 6) ,

pokazuje się na telefonie podłączone, na ekranie pojawia się napis PHONE słychać dźwięk parowania w głośnikach, za po kilku sekundach połączenie zostanie zerwane.

Pytanie czy ktoś z was spotkał się z takim problemem? Jakieś wskazówki gdzie szukać problemu?

Opublikowano

Próbowałeś łączyć z innym telefonem?

Opublikowano
  • Autor

Próbowałem miałem 2 telefony niestety obydwa na androidzie i tak samo się działo.

Dziś spróbowałem 3 telefon (też z androidem Cyanogenmod) i ten telefon działa, znaczy da sie odebrać i rozmawiać muzyki prze bluetooth się nie da słać.

Opublikowano

muzyki przez ori bt nie puścisz, a jak działa z 3 telefonem normalnie parowanie i nie zrywa polaczenia, a z poprzednimi dwoma nie, to weź vcdsa i zrób reset sterownikowi BT, często taki zabieg pomaga. 

Opublikowano
  • Autor
23 godziny temu, MaTeo85 napisał:

muzyki przez ori bt nie puścisz, a jak działa z 3 telefonem normalnie parowanie i nie zrywa polaczenia, a z poprzednimi dwoma nie, to weź vcdsa i zrób reset sterownikowi BT, często taki zabieg pomaga. 

Jakaś podpowiedź jak? Albo przekierowanie do odpowiedniego wątku ?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Kolego maro_a, czy udało Ci się rozwiązać ten problem?

Mam tak samo, moduł bluetooth 8PO 862 335 A, ze starszymi telefonami działa, ze starszymi smartfonami też a już nowe smartfony z andkiem 6 i 7 łączą się i po kilkunastu sekundach rozłączają się. Przeczytałem masę informacji. Niektórzy piszą o rsap, że nowe samsungi, LG itd nie obsługują i trzeba szukać bluetooth bez rsap.

Inni piszą, że można wejść vcdsem i wyłączyć rsap i powinno hulać (niestety nie mam vcdsa)

Kontaktowałem się z hobotserwis.pl lecz niestety mojego modułu nie można usprawnić. Nie powiedziano mi też jaki moduł kupić, żeby działał z nowymi smartfonami albo jaki moduł nadaje się do przeróbki, żeby połączył się z moim telefonem.

Proszę o odpowiedź, jaki moduł kupić, żeby zadziałał z LG K8 2017. Chodzi mi tylko o rozmowy przez głośnomówiący, bez bajerów typu książka tel., historia połączeń itd

Z góry dziękuję.

Opublikowano

Podpowiem może, szukajci modułów z młodszych roczników od H w górę i nie powinno być problemów. U mnie jest moduł H, z iphonami se i 6s nie miał problemu, z andkiem 6.0 w lenovo k6 i windowsami phone 8 i 10 też działa ok.