mateusz98 Opublikowano 30 Września 2017 Opublikowano 30 Września 2017 (edytowane) Witam przed chwila zgasł mi samochód nie moge go odpalic. Zepsuty jest pływak ? nie wiem dokladnie jak sie to nazywa.. w kazdym badz razie nie pokazuje ile jest paliwa w baku no i zatankuje troszke benzyny i odbija zaraz pistolet. Nie wiem co jest grane moze jakies sugestie? PS. Auto nie trzyma obrotów jałowych dopiero jak odkrece korek od wlewu benzyny tak syknie jakby powietrze dokrece to wtedy jest git ale zaraz znowu zaczyna tam syczeć a silnik wchodzi na obroty np 1500rpm. Auto po sofcie 180km/280nm Edytowane 30 Września 2017 przez mateusz98
Adrian1727 Opublikowano 1 Października 2017 Opublikowano 1 Października 2017 To zawór odpowietrzania baku co jest na filtrze powietrza pod maską. Też tak miałem, jak zakręcisz korek baku to ciężko odpala i brak mocy a jak odkręcisz korek od baku to syczy podczas pracy silnika i problemu z odpalaniem i mocą nie ma. Jeśli masz tak, to na pewno jest to ten zawór, on dokładnie się nazywa "zawór węgla aktywnego" Zdjęcie
Rekomendowane odpowiedzi