hospod Opublikowano 5 Marca 2007 Opublikowano 5 Marca 2007 Witam Klamka od przednich drzwi po stronie pasazera nie dziala poprawnie tzn. nie moge otworzyc samochodu pierwszym pociagnieciem tuz po odblokowaniu drzwi pilotem do alarmu.. Dziala dopiero za drudim pociagnieciem. Audi posiada zamek centralny dzialajacy z alarmem. Audi 1.6 2000 pozdrawiam
wiki Opublikowano 5 Marca 2007 Opublikowano 5 Marca 2007 zdejmij tapicerkę to się dowiesz, tak to sobie możemy wróżyć, cóś się poluzowało lub wyciągneło
wit.s Opublikowano 5 Marca 2007 Opublikowano 5 Marca 2007 Prognozowałbym problemy z siłownikiem od centrala. Dlaczego? Teraz przez 2 tyg jeździłem bez pomki centralnego (awaria-inna historia) i z kolei tylne drzwi byłem w stanie otworzyć tylko od wewnątrz, "ręcznie" nie byłem w stanie tak guzika blokady wyciągnąć, żeby odblokować drzwi - central oczywiście radzi sobie z tym bezproblemowo. Jeśli u Ciebie central generalnie działa na innych drzwiach - poszedłbym w kierunku problemów z siłownikiem, który może padnięty nie odblokowuje wcale albo na tyle wystarczająco aby otworzyć drzwi. A po drugim pociągnięciu otwierasz, bo Audi tak ma (no przynajmniej u mnie) - pierwsze odblokowuje zamek, drugie otwiera drzwi.
adadur Opublikowano 7 Marca 2007 Opublikowano 7 Marca 2007 WitamKlamka od przednich drzwi po stronie pasazera nie dziala poprawnie tzn. nie moge otworzyc samochodu pierwszym pociagnieciem tuz po odblokowaniu drzwi pilotem do alarmu.. Dziala dopiero za drudim pociagnieciem. Audi posiada zamek centralny dzialajacy z alarmem. Audi 1.6 2000 pozdrawiam Jeżeli jest tak że próbujesz otwierać od wewnątrz to gdy guzik jest opuszczony to pierwsze pociągnięcie go podnosi a drugie otwiera drzwi. Jeśli dzieje się to od zewnątrz to dziwne.
dawajrapa Opublikowano 15 Marca 2007 Opublikowano 15 Marca 2007 WitamKlamka od przednich drzwi po stronie pasazera nie dziala poprawnie tzn. nie moge otworzyc samochodu pierwszym pociagnieciem tuz po odblokowaniu drzwi pilotem do alarmu.. Dziala dopiero za drudim pociagnieciem. Audi posiada zamek centralny dzialajacy z alarmem. Audi 1.6 2000 pozdrawiam Jeżeli jest tak że próbujesz otwierać od wewnątrz to gdy guzik jest opuszczony to pierwsze pociągnięcie go podnosi a drugie otwiera drzwi. Jeśli dzieje się to od zewnątrz to dziwne. dokladnie. u mnie alarm zamyka drzwi po pierwszym wcisnieciu hamulca przy odpalonym silniku- wtedy od srodka trzeba pociagnac 2 razy zeby otworzyc (lub nacisnac guzik od otwierania . troche dziwne ze dzieje sie to z zewnatrz, mozliwe ze alarm nie otwiera do konca, zobacz czy po otwarciu z pilota skobel od tych drzwi wychodzi do gory, czy zostaje. najlepiej jak juz ktos wczesniej powiedzial- zdjac boczek (5 srub i kostka od przewodow- no big deal) i zobaczyc co jest 5. daj znac jak znajdziesz przyczyne.
martin a4 Opublikowano 15 Marca 2007 Opublikowano 15 Marca 2007 a mi sie wydaje ze to jest jakies zabezpiecznie bo na zamnieciu tez idzie otowrzyc za 2 razem
adadur Opublikowano 15 Marca 2007 Opublikowano 15 Marca 2007 Przestńcie gadać że to normalne bo będe się bal fury zostawić na parkingu.
magnat4 Opublikowano 19 Listopada 2010 Opublikowano 19 Listopada 2010 Odświeżę temat mam to samo i może ktoś znalazł rozwiązanie tego problemu??
Rekomendowane odpowiedzi