szymo284 Opublikowano 5 Października 2017 Opublikowano 5 Października 2017 Witam moja A4 cięzko pali. Długo kręci nigdy nie było sytuacje żeby nie zapaliła ale zawsze trzeba nią krecić tak z 5-10sek. Nowe świece, odma czysta. Brak błędów związanych z tym (jedyne co się pokazuje to uboga mieszanka na sondzie - Przez LPG uszkodzone LPG)
mix99 Opublikowano 5 Października 2017 Opublikowano 5 Października 2017 (edytowane) Sprawdź ciśnienie paliwa, Kolejna możliwa przyczyna to wtryskiwacze puszczają lpg, spróbuj zakręcić zawór na butli, wypalić lpg do końca i potestować czy wtedy jest poprawa, Kolejna sprawa w Twoim przypadku to przy ubogiej mieszance mogło wypalić zawory, co za tym idzie słaba kompresja, to już jest grubsza sprawa... jeśli masz błąd ubogiej mieszanki i dalej jeździsz na lpg to nie jest to za mądre... Edytowane 5 Października 2017 przez mix99
szymo284 Opublikowano 5 Października 2017 Autor Opublikowano 5 Października 2017 Błąd wyskakiwał kiedy miałem zrąbaną instalacje LPG ale od 2tyg jest wszystko ok i błąd też się już nie pokazuj.
szymo284 Opublikowano 5 Października 2017 Autor Opublikowano 5 Października 2017 Nadmienie jeszcze że jak samochód po zgaszeniu (tak do 5-10min) pali bardzo fajnie ale jak postoi dłużej to jest 30min i więcej to są już problemy.
KoWaL_89 Opublikowano 23 Października 2017 Opublikowano 23 Października 2017 Może masz nieszczelną instalację LPG i zalewa?
siwak Opublikowano 7 Listopada 2017 Opublikowano 7 Listopada 2017 Witam Panowie mam tez problem z odpalaniem ale tylko na zimnym temp dolotu i temp płynu sprawdzone różnica z otoczeniem max 2 °C zero usterek w sterowniku. Poprzedni miesiąc auto odpalalo super od strzała a teraz znów to samo gdzie szukać usterki czujnik na wale ? przepływomierz? Jutro jeszcze zakręcie lpg i potestuje parę dni ale chyba tu nie jest problem listwa i parownik wymienione pół roku temu Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Repik Opublikowano 8 Listopada 2017 Opublikowano 8 Listopada 2017 U mnie gdy auto długo kręciło a nie odpalało (czasami po odpaleniu zaświecała się kontrolka EPC) okazał się uszkodzony czujnik wałka korbowego - znajdujący się pod filtrem oleju.
siwak Opublikowano 8 Listopada 2017 Opublikowano 8 Listopada 2017 U mnie gdy auto długo kręciło a nie odpalało (czasami po odpaleniu zaświecała się kontrolka EPC) okazał się uszkodzony czujnik wałka korbowego - znajdujący się pod filtrem oleju.No właśnie a tu nie ma żadnego błędu a nie chce zmienić czujnika w ciemno bo nie jest tani Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi