Slavak Opublikowano 26 Stycznia 2009 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Witam, mam problem z centralnym zamkiem, otwieranie i zamykanie po przez pilota działa bez problemu, lecz jeżeli przy otworzynm zamku nacisnę pedał hamulca to cały się zamyka i aby go otworzyć musze nacisnąć dwa razy przycisk otwierania na pilocie(pojedyńcze drzwi moge otworzyć po przez podwójne pociągnięcie klamki od wewnątrz). Po niciśnięciu hamulca zapala się również lampka wnętrzna(na chwile i nie zawsze). Czy ktoś miał już podobny problem?? czy jest to raczej problem z układem elektrycznym(np. jakies zwarcie)? czy problem z zamkiem centralnym?? Czy zwykły elektryk powinien to naprawić?? czy serwis zamków centrlanych?? Z góry dzięki za odpowiedzi.
zbigok Opublikowano 26 Stycznia 2009 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Wygląda na zwarcie i to chyba związane z wilgocią, "zwykły" :gwizdanie: elektryk powinien spokojnie pomóc. Oto trochę przykładów jakie są problemy: http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t20602.0.html;highlight=centralny+zamek http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t10180.0.html;highlight=centralny+zamek
Slavak Opublikowano 27 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2009 Niestety elektryk nie pomógł:/ bo jak na złość rano dalej miałem ten problem, ale wracając z pracy i jadąc do elektryka wszystko było dobrze:/ i nie potrafił mi on za bardzo pomóc:/
dsz33 Opublikowano 27 Stycznia 2009 Opublikowano 27 Stycznia 2009 Ja miałem tak że wieczorem nie mogłem otworzyć auta i tez raz sie zamykało samo a raz wogóle nie dało otworzyc albo zamknąć. Powód: Wilgoć dostała mi sie do pompki centralnego zamka i wieczorem na wtyczkach jak było zimno robił sie szron i było przebicie. Do wiązki która idzie to pompki idzie też wiaska od lamp tylnych może jak zaświecisz stop to robi sie przebicie i Ci zamyka autko.
Slavak Opublikowano 27 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2009 To co w takim wypadku zrobic?? elektryk nie wykrył nic przy pompce a nie mogl zobaczyc czy jest przebicie bo wszystko bylo niby ok :/ w danej chwili :/
dsz33 Opublikowano 27 Stycznia 2009 Opublikowano 27 Stycznia 2009 Ja osuszyłem wszystkie przewody i wtyczki od pompki i zabezpieczyłem przed wilgocia i pomogło odrazu
Slavak Opublikowano 27 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2009 A czym zabezpieczyłeś?? sorry, że tak męcze ale tą fure mam w sumie od niedawna, a we wczesniejszej wilgoć aż tak nie przeszkadzała
dsz33 Opublikowano 27 Stycznia 2009 Opublikowano 27 Stycznia 2009 Póki co zrobiłem sobie ze styropianu obudowe na pompke bo zimno było i zamknołem ją szczelnie w niej
Slavak Opublikowano 27 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2009 Ok. Dzięki, mam nadzieje, że mi też coś takiego pomoże:)
Rekomendowane odpowiedzi