Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Świece a moc silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam b8 2.0 TDI.

Problem mam taki, że nie generuje silnik swojej mocy tj. 140km a jedynie okolice 120 km. Bylem już u dwóch speców i nikt nie może mi znaleść przyczyny spadku mocy. Wszystkie podzepsoły sprawdzane komputerem i na hamowni wykazywały normy. 

Chciałbym się dowiedzieć czy świece mogą mieć wpływ na moc, spalanie i okopconą rure którą mam teraz. EGR był czyszczony jakieś pół roku temu i ostatnimi dniami znowu zawalony.

Kompletnie nie wiem czego się złapać. Kompresja w cylindrach jest też w normach. Turbo ok , CIśnienie paliwa ok, Przeplywomierz ok. DPF ciągle się zawala prawdopodobnie przez za dużą dawke i występuje wypalanie.

Opublikowano

Może masz wersję 120KM?

Opublikowano
  • Autor

wg VINu etc jest 143KM.

Da się to jakoś sprawdzić fizycznie jaki to silnik - bo już sam nie wiem .

W dodatku byl wgrany program dla 143KM i pokazywał mi te 140KM a tuner powiedzial że jakby była 120 to by i tak pokazało dużo więcej mocy.

Opublikowano

Jaki masz kod silnika?

Opublikowano
  • Autor

CAGA wg VINU

Da się to jakoś potwierdzić na silniku?

Edytowane przez wiciu6

Opublikowano
  • Autor

co sądzicie o tych swiecach?

Opublikowano

Świece mogą mieć wpływ na rozruch przy chłodniejszych dniach ale nie na moc...

Opublikowano
22 godziny temu, wiciu6 napisał:

Witam. Mam b8 2.0 TDI.

Problem mam taki, że nie generuje silnik swojej mocy tj. 140km a jedynie okolice 120 km. Bylem już u dwóch speców i nikt nie może mi znaleść przyczyny spadku mocy. Wszystkie podzepsoły sprawdzane komputerem i na hamowni wykazywały normy. 

Chciałbym się dowiedzieć czy świece mogą mieć wpływ na moc, spalanie i okopconą rure którą mam teraz. EGR był czyszczony jakieś pół roku temu i ostatnimi dniami znowu zawalony.

Kompletnie nie wiem czego się złapać. Kompresja w cylindrach jest też w normach. Turbo ok , CIśnienie paliwa ok, Przeplywomierz ok. DPF ciągle się zawala prawdopodobnie przez za dużą dawke i występuje wypalanie.

Robił Ci ktoś logi dynamiczne? Ktoś kto umie je zrobić i zinterpretować napewno znajdzie odpowiedz na Twoje pytanie.

Opublikowano
  • Autor

Firma Mototronik z Ilkowic sprawdzali mi auto na hamowni i komputerowo. Czy dynamiczne logi robili musze zapytać.

Jest ktos kto zna się na tym okolice Tarnów, Rzeszów, Kraków?

Opublikowano
5 minut temu, wiciu6 napisał:

Firma Mototronik z Ilkowic sprawdzali mi auto na hamowni i komputerowo. Czy dynamiczne logi robili musze zapytać.

Jest ktos kto zna się na tym okolice Tarnów, Rzeszów, Kraków?

Logi dynamiczne z reguly robi sie we 2 osoby... jedna prowadzi, druga loguje... niestety rzadko to spotykane u mechaników, raczej u pasjonatów....

Napisz ogłoszenie w swojej regionalnej grupie lokalnej że szukasz kogoś do zrobienia/interpretacji logów a pewnie ktoś się znajdzie.