Bocian94audia4b62004 Opublikowano 12 Października 2017 Opublikowano 12 Października 2017 (edytowane) Cześć. Jestem tu nowy, przeszukałem trochę forum ale nie mogłem znaleźć nic co pasuje do mojego przypadku. Mianowicie : Audi a4 b6 1.9 TDI 131 km 2004 AVF Zabrałem się za czyszczenie EGR ( trochę syfu było ale po czyszczeniu jak nowy) i przy okazji zeby zachować EGR w czystości zamontowałem separator odmy ( OTC). Powodem czyszczenia było czasami kopcenie na czarno powyżej 2800 obrotów. Po wyjechaniu z garażu momentalnie usłyszałem lekkie syczenie w zakresie 1600-1800 obrotów. Zbagatelizowałem to, teraz po przejechaniu około 300 km od "czyszczenia" na rozgrzanym silniku moje audi kopci na biało po kilkunastu sekundach na postoju i przy pierwszym przygalopowaniu. Dodam ze do dziś było wszystko pięknie nie kopcił na biało nic. Temperatura +10oC. Co to może być ? zdjąć separator i zapomnieć o poprawianiu fabryki ? czy to może coś innego i tylko zbieg okoliczności z moja ingerencja w silnik ? dodaje fotkę zamontowanego mini separatora Edytowane 12 Października 2017 przez Bocian94audia4b62004
Rekomendowane odpowiedzi