Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Amazon Green Perl by Hiper

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

no właśnie kuszą mnie te kratki :decayed: a tunel środkowy i klima wpadnie przy okazji swapa, to już przełożę cały osprzęt za jedną robotą i dojście lepsze do wnętrza auta będzie jak silnik zostanie wyjęty  :good:

Opublikowano
  • Autor

Polerowania ciąg dalszy :P

IMG_20171117_150123.jpg

Opublikowano

Witaj,

Nooo będzie lustro !

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Taki jet plan :D jeszcze dekielki kupić z logiem audi i będzie kompletnie :)

Opublikowano

kozak polerka :) ale nurtuje mnie jedna kwestia to cus co masz na lapmach przednich (pomaranczowe ) to folia czy masz takie lampy fabrycznie zrobione ?

Opublikowano

To mówisz że warto szukać dwóch ramion wycieraczek (prawych) z VB ? Zmierz przy okazji długości wycieraczek ! :)

Opublikowano
  • Autor
7 godzin temu, BlackHazelAudi napisał:

kozak polerka :) ale nurtuje mnie jedna kwestia to cus co masz na lapmach przednich (pomaranczowe ) to folia czy masz takie lampy fabrycznie zrobione ?

Folia naklejona na wzór lamp USA

32 minuty temu, Ostry42 napisał:

To mówisz że warto szukać dwóch ramion wycieraczek (prawych) z VB ? Zmierz przy okazji długości wycieraczek ! :)

No ja takie miałem pod reka , mi osobiście się podoba , ale na pewno większość woli te od passata, zmierzę dziś pióra na pewno ?

Opublikowano

Hm, a mógłbyś mnie przesłać, do jakiegoś zdjęcia/postu kto ma takie wycieraczki z passata? B5, czy b5fl czy wyżej ?

Opublikowano
2 godziny temu, Hiper napisał:

Folia naklejona na wzór lamp USA

a jak z wytrzymaloscia ? testowałes na myjce wysoko cisnieniowej ? odkleja sie czy folia mocny klej ma i trzyma jak buda ze stara :D:grin:

Opublikowano
  • Autor

wymiary piór to : 53cm od kierowcy i 48cm od pasażera:thumbup1:

myłem na myjkach i spoko, szybciej mi oderwało kawałek wlepy na szybie niż tą folie  :D

Opublikowano

Ciekawa ta audi :D Powiedz mi oklejałeś kierunek folią ??

Opublikowano
  • Autor

tak, już odpowiadałem na to w poprzedniej stronie :D

Opublikowano
  • Autor

Mam pytanie, może mi ktoś pomoże ?

Dużo jest przeróbek i co jest potrzebne żeby wsadzić poprzeczny silnik do naszych audi ? ☺

Opublikowano

Wczoraj jadąc sobie miastem rzuciła mi się A4. Przyśpieszyłem do niej i siadłem jej na tyłku bo dałbym sobie rękę uciąć że to twoja ale jednak jest nie zgodność numerów rejestracyjnych :P Taka sama + wlepy takie same i ten sam układ wszystkiego :D Ale ona była na numerach RST a u ciebie są inne ;p

Opublikowano

Łoooooooo panie dłubania przy tym wiecej niz to warte musial byc ogarnać nowe podpory pod silnik musialbys nowa konstrukcje utrzymujaca zrobic bo same lapy i poduchy tu raczej nic nie dadza tez o tym myslałem by wstawic jakis silnik z Bmw ale jak uslyszalem jakie przerobki trzeba to łoooo panie idz pan spal plany

dodatkowo moze byc problem z pojemnoscia komory silnika moze byc tak ze skrzynia bd za duza i juz d.,.. albo silnik bedzie za ciezki i komora audi sie podda albo wsadzisz silnik i juz nie bedzie miejsca na uklad chlodzenia niestety .... duzo czytałem na ten temat takze jezeli jakies swapy silnika to albo b5 albo b6 ( chcociaz z ich silnikami ponoc roznie bylu gabarytowo patrzac)

Opublikowano
  • Autor
34 minuty temu, BlackHazelAudi napisał:

Łoooooooo panie dłubania przy tym wiecej niz to warte musial byc ogarnać nowe podpory pod silnik musialbys nowa konstrukcje utrzymujaca zrobic bo same lapy i poduchy tu raczej nic nie dadza tez o tym myslałem by wstawic jakis silnik z Bmw ale jak uslyszalem jakie przerobki trzeba to łoooo panie idz pan spal plany

dodatkowo moze byc problem z pojemnoscia komory silnika moze byc tak ze skrzynia bd za duza i juz d.,.. albo silnik bedzie za ciezki i komora audi sie podda albo wsadzisz silnik i juz nie bedzie miejsca na uklad chlodzenia niestety .... duzo czytałem na ten temat takze jezeli jakies swapy silnika to albo b5 albo b6 ( chcociaz z ich silnikami ponoc roznie bylu gabarytowo patrzac)

Mi chodziło dokładnie o silnik 1.8T z cupry albo tt, to jest ten sam silnik co w a4 i passacie tyle że w poprzek a nie wydłużenie, a jak wszyscy wiemy cupra albo tt w mocniejsze wersy miało koni 200+ do tego komp i można latać tańszym kosztem niż tuning silnika ?

42 minuty temu, Aqustyczny napisał:

Wczoraj jadąc sobie miastem rzuciła mi się A4. Przyśpieszyłem do niej i siadłem jej na tyłku bo dałbym sobie rękę uciąć że to twoja ale jednak jest nie zgodność numerów rejestracyjnych :P Taka sama + wlepy takie same i ten sam układ wszystkiego :D Ale ona była na numerach RST a u ciebie są inne ;p

Nie sądziłem że jeżdżą podobne do mojej staruszki? muszę ogarnąć ramki klubowe albo naklejki z Nickiem to będzie wiadomo ?

Opublikowano
Godzinę temu, Hiper napisał:

Mi chodziło dokładnie o silnik 1.8T z cupry albo tt, to jest ten sam silnik co w a4 i passacie tyle że w poprzek a nie wydłużenie, a jak wszyscy wiemy cupra albo tt w mocniejsze wersy miało koni 200+ do tego komp i można latać tańszym kosztem niż tuning silnika ?

nie wiem czy dobrze sie orientuje ale jezeli chcesz 1.8t to byc moooooooze Cupra bedzie strzałem w dziesiatke a co do tt to jak znajdziesz silnik to albo odrazu do kapitalnego remontu albo takiego gruza ze nawet remont nie pomoze (pekniety blok itp.)

o ile sie orientuje to nawet jak ktos posiada tt rozbita z dobrym silnikiem to i tak chce ze te kuper gruzu tyle co nasze b5 w stanie dobrym bez modow czyli 8-10 tys :/ kiedys tez myslałem nad 1.8t ale od b6 ale szybko mi chlopacy tutaj rozwiali ten pomysl

ale wiesz jak bardzo chcesz i jestes ODWAZNY to probuj chetnie poczytam taki projekt i zapewne nie jeden tutaj fanatyk a4-rek by gratulował ci pomysłu :)

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za radę , tylko właśnie nie wiem jak to jest z mocowaniami i osprzętem , czy potrzeba inne kolektory,poduchy itd. 

Opublikowano
12 godzin temu, Hiper napisał:

Dzięki za radę , tylko właśnie nie wiem jak to jest z mocowaniami i osprzętem , czy potrzeba inne kolektory,poduchy itd. 

Nie podejdzie. 

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za odpowiedź , a wtrysku i sterownik podejmą żeby uzyskać np. ze 180 km ponad 200 ? Czy mapować sterownik od 180 ,wtryski od saba i hybryda turbina ?

Edytowane przez Hiper