patricoo Posted October 16, 2017 Posted October 16, 2017 Witam Dzisiaj zapaliła mi się taka oto ikonka Niestety musiałem zgasić auto i po 15 jak je zapaliłem ikonka się nie zapaliła już. Wieczorem pojechałem przegonić auto. Jechałem na 4 biegu 2800 obrotów przez 18 min. Moje pytanie wypalił się dpf ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Dawid Wątroba Posted October 17, 2017 Posted October 17, 2017 Bez podpiecia do komputera ciężko coś powiedzieć Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
AngelDawid Posted May 29, 2018 Posted May 29, 2018 Witam, Mi po tym jak coś takiego się pojawiło to też doradzali przycisnąć auto, żeby się przepalił DPF, a potem się okazało, że podnosi się stan oleju, zatarła się od tego turbina a DPF nadawał się do wyrzucenia. Sprawdzaj koniecznie stan oleju. Raz na tydzień to minimum moim zdaniem.
kobinio Posted June 11, 2018 Posted June 11, 2018 Wypalenie w trasie może tylko doraźnie pomoc lepiej wymusić komp, a jak w trasie to 3tys. obrotów żeby dobrze nabrał temperatury. Wyciąć filtr, wyłączyć od razu EGR, do tego program i problem przybywającego oleju rozwiązany.
Recommended Posts