Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BKE] Szarpanie auta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zresztą to patent Piotra to oddaje mu pole w tym temacie ;-)

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor
Już nie pamiętam [emoji4]
Jak chcesz się przekonać to zaślep na próbę i pojeździj :hi:
Po wyjęciu  zaślepki wszystko wróci do normy, tylko w pamięci  ECU błąd zostanie [emoji14]
Jakie są konsekwencje zapisania się błędu w pamięci ECU ?

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Lampka na desce. Po ponownym podlaczeniu sama zniknie. Choc blad zapisany bedzie. Ale to bez znaczenia.

Opublikowano
  • Autor
Lampka na desce. Po ponownym podlaczeniu sama zniknie. Choc blad zapisany bedzie. Ale to bez znaczenia.

A zaślepkę w którym miejscu powinienem dać ?

Opublikowano

Jak zdejmiesz pokrywę masz rurke idaca z chlodnicy spalin do kolektora przy egr. Daj na łączeniu to wystarczy. Ja zastosowalem grubą szeroką 40mm podkladke z jakiejs śruby 8mm. Ustawilem rowno dokrecilem i jest ok. Mozesz tez dac kawalek grubszej blaszki.

Opublikowano
8 minut temu, victimsouls napisał:

A zaślepkę w którym miejscu powinienem dać ?

Tutaj:

Zdj_cie0397.jpg

Opublikowano
  • Autor
Tutaj:
Zdj_cie0397.jpg
Dzięki . Jutro sprawdzę i dam znać jak się jeździ

Opublikowano
  • Autor
Tutaj:
Zdj_cie0397.jpg
Jeszcze jedno szybkie pytanko. Jakimi kluczami odkrece te rurkę i sam zawór EGR?

Opublikowano
2 godziny temu, victimsouls napisał:

Jeszcze jedno szybkie pytanko. Jakimi kluczami odkrece te rurkę i sam zawór EGR?

U mnie są imbusy , rozmiarów nie pamiętam.

Ale widziałem też poskręcane  na dwunastokątne spline , w sumie to musisz sprawdzić u siebie , bo zależy co kto tam wkręcił :D

Edytowane przez piotrsob1

Opublikowano
  • Autor

Panowie...problem chyba jest z innej beczki. Wróciłem dziś po auto i w trasie zaczęło znów strasznie szarpać aż wywaliło CHECK ENGINE ale szarpanie ustało :( Podjechalem sprawdzić kod błędu i pokazało "Wtrysk 1 obwód elektryczny" o co tu chodzi ?

Opublikowano
26 minut temu, victimsouls napisał:

Panowie...problem chyba jest z innej beczki. Wróciłem dziś po auto i w trasie zaczęło znów strasznie szarpać aż wywaliło CHECK ENGINE ale szarpanie ustało :( Podjechalem sprawdzić kod błędu i pokazało "Wtrysk 1 obwód elektryczny" o co tu chodzi ?

Wchodzi że u Ciebie jest całkiem inna historia :decayed:

Trzeba podoginać wsuwki w złączu doprowadzającym do pierwszej pompki prąd sterujący jej elektrozaworem :hi:

Na tym zdjęciu widać kabelki zasilające elektrozawory i ich złącza  :

5697225200_1371147792.jpg

Opublikowano
  • Autor
Wchodzi że u Ciebie jest całkiem inna historia :decayed:
Trzeba podoginać wsuwki w złączu doprowadzającym do pierwszej pompki prąd sterujący jej elektrozaworem :hi:
Na tym zdjęciu widać kabelki zasilające elektrozawory i ich złącza  :
5697225200_1371147792.jpg
Na co zwrócić jeszcze uwagę przy naprawianiu tego przewodu?

Opublikowano
16 minut temu, victimsouls napisał:

Na co zwrócić jeszcze uwagę przy naprawianiu tego przewodu?

Żeby to zrobić dobrze to trzeba odłączyć wtyczkę od pierwszej pompki , rozpiąć ją by uwolnić żeńskie wsuwki się w niej znajdujące i kombinerkami je z wyczuciem podoginać, aby bardzo ciasno się wsuwały na konektory elektrozaworów .

Tylko trzeba to zrobić tak by ich całkiem nie spłaszczyć , ich kształt ma zostać nie zmieniony :P

Po poskładaniu i podłączeniu wtyczki powrotem warto obejrzeć stan wałka rozrządu , sprawdzić czy broki w wałkach dźwigienek są na swoich miejscach i broń boże nie próbować przyklejać pokrywy na silikon :decayed:

Opublikowano
  • Autor
Żeby to zrobić dobrze to trzeba odłączyć wtyczkę od pierwszej pompki , rozpiąć ją by uwolnić żeńskie wsuwki się w niej znajdujące i kombinerkami je z wyczuciem podoginać, aby bardzo ciasno się wsuwały na konektory elektrozaworów .
Tylko trzeba to zrobić tak by ich całkiem nie spłaszczyć , ich kształt ma zostać nie zmieniony [emoji14]
Po poskładaniu i podłączeniu wtyczki powrotem warto obejrzeć stan wałka rozrządu , sprawdzić czy broki w wałkach dźwigienek są na swoich miejscach i broń boże nie próbować przyklejać pokrywy na silikon :decayed:
Broki ?

Opublikowano
Teraz, victimsouls napisał:

Broki ?

Tak broki, czyli zaślepki kanałów olejowych w wałkach dźwigienek pompowtryskiwaczy :

39b2b91724640efem.jpg

89ce476518e9d403m.jpg

Podjedź najlepiej do kogoś co ma trochę pojęcia o tym , bo z tego co widzę to jesteś zielony i po takim szybkim kursie to możesz sobie biedy narobić :D

Opublikowano
  • Autor
Tak broki, czyli zaślepki kanałów olejowych w wałkach dźwigienek pompowtryskiwaczy :
39b2b91724640efem.jpg
89ce476518e9d403m.jpg
Podjedź najlepiej do kogoś co ma trochę pojęcia o tym , bo z tego co widzę to jesteś zielony i po takim szybkim kursie to możesz sobie biedy narobić [emoji3]
Aaa :) sam w to rąk nie wsadzę :D jutro do szpeca jadę to już powiedział że najdroższa będzie druga uszczelka tylko przy tej robocie :) a te broki ? Jak z dostępnością ?

Opublikowano
8 minut temu, victimsouls napisał:

Aaa :) sam w to rąk nie wsadzę :D jutro do szpeca jadę to już powiedział że najdroższa będzie druga uszczelka tylko przy tej robocie :) a te broki ? Jak z dostępnością ?

Te broki jak wypadną to zazwyczaj wpadają w otwory śrub trzymających stopki panewek wałka rozrządu , jak z nich wybierzesz ręcznikiem jednorazowym olej , to powinny się znaleźć :decayed:

Na wymianę uszczelki się nie daj namówić , bo zamienniki są gorsze od starej ori :P

Chyba  ze starą ktoś spaprał po całości silikonem albo jest porwana , to proponuje przygotować stówkę na ori z ASO:hi:

Opublikowano
  • Autor
Te broki jak wypadną to zazwyczaj wpadają w otwory śrub trzymających stopki panewek wałka rozrządu , jak z nich wybierzesz ręcznikiem jednorazowym olej , to powinny się znaleźć :decayed:
Na wymianę uszczelki się nie daj namówić , bo zamienniki są gorsze od starej ori [emoji14]
Chyba  ze starą ktoś spaprał po całości silikonem albo jest porwana , to proponuje przygotować stówkę na ori z ASO:hi:
Dobrze będę pamiętać o tym :)
Czyli zwykła wtyczka może narobić takiego bałaganu ? -.-

Opublikowano

Poprzez tą wtyczke dociera sygnał sterujący pompowtryskiem, także to dosyć ważne połączenie.

Opublikowano
  • Autor

Rozumiem. Do mechanika jadę dopiero w poniedziałek ;/ nie rozumiem dlaczego akurat szarpie jak silnik złapie 90°.