Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

1.8T ANB Logi + sprawdzenie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie, staram się doprowadzić moją A4 B5 do porządku, ostatnio mocno zacząłem zastanawiać się dlaczego turbo tak późno wstaje. Dzisiaj zrobiłem na szybko logi kanałów 115 + 118 oraz 003+033. Proszę o opinie czy z nich można już coś wywnioskować czy ewentualnie trzeba jeszcze jakieś dodatkowe zrobić - jak tak to jakie kanały? Bardzo proszę o pomoc z góry dzięki ;)logi1.jpg logi2.jpg

Opublikowano

Brakuje przepływu. Sprawdź szczelność. Mógłbyś zrobić jeszcze 3+20 i powtórzyć 2+33 i pociągnij do tych 6200 obr/min :P  Masz jeszcze katalizator?

Opublikowano

nieszczelność w dolocie albo popękane turbo. Zacznij od sprawdzenia zaworu DV, (na internecie masz poradniki jak psradzić szczelność dvki), sprawdzenie szczelności dolotu(rur gumowych itp), jeżeli to nie pomoże turbo na stół albo sciagassz katalizator i oględziny, jak posiada pęknięcia to do wymianki, miałęm indentyczny problem, również zaczeło mi zbierac od 3500 rpm, okazało się turbo do wymiany/regeneracji.

Opublikowano

A i jeszce jedno. jak dasz mu na postoju gazu tak powiedzmy do 5000 rpm i jak puścisz słyszysz terkotanie/brzęczenie to możeszbyć pewien że to turbo. Oznacza to luźną klapkę WG i wtedy nie trzyma ciśnienia takie jakie powinno być

Opublikowano
  • Autor

Ok dzieki za wszystkie uwagi, faktycznie klapka WG lata, juz poszukuje turbo z BEX'a ;) o dalszych wynikach bede pisac ;)