Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z odpowietrzeniem układu hamulcowego w Audi A3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.ostatnio czyscilem zaciski tylnych kol bo byly zabrudzone i zapieczone cylinderki.po zamontowaniu probowalem odpowietrzyc uklad sposobem jeden pompuje a drugi przy odpowietrzniku.zrobilem tak zaczynajac od pt,lt.pp.lpNic to nie pomoglo(dodam ze auto posiada system asr.)pozniej uzylem urzadzenia z allegro do odpowietrzania za okolo 100pln i dalej to samo.dwa dni temu podlaczylem urzadzenie TRW ycb 350 uslawilem cisnienie na 2bar i zaczynalem od pt lt.pp.lp,z kazdego kola polecialo 200ml plynu bez powietrza.i dalej nic,slaby hamulec i pedal leci w podloge.dodam ze jak zdemontowalem tylne zaciski to zalozylem korki na przewody zeby plyn sie nie wylal z ukladu,

Opublikowano

Jeżeli nie osuszyles zbiorniczka to masz zapowietrzone tylne zaciski.

Opublikowano
  • Autor

Witam Dew,o co chodzi z tym osuszeniem zbiorniczka,bo nie wiem o co chodzi.?

Opublikowano

Był płyn w zbiorniczku czy nie ? Był moment  że go zabrakło? 

Edytowane przez Dev

Opublikowano
  • Autor

Plyn byl na 100% w zbiorniczku.

Opublikowano

Masz zapowietrzone tylne zaciski

Opublikowano

Musisz go w ręku odpowietrzyć bo inaczej i z litr płynu przelejesz i dalej bedzie zapowwietrzony

Opublikowano
  • Autor

Tak sa zapowietrzone,pytanie jak pozbyc sie tego powietrza,w piatek pompowalem maszyna 2.2bara w uklad i plyn szedl czysty bez powietrza,vagiem tez pompe uruchomilem i dalej lipa.hamulec jest ale pedal idzie w podloge.czytalem Twoje wypowiedzi w ktorych pisales zeby odpowietrzac na kzyz,tego nie probowalem. ?

Opublikowano
16 minut temu, cowboy1 napisał:

Tak sa zapowietrzone,pytanie jak pozbyc sie tego powietrza,w piatek pompowalem maszyna 2.2bara w uklad i plyn szedl czysty bez powietrza,vagiem tez pompe uruchomilem i dalej lipa.hamulec jest ale pedal idzie w podloge.czytalem Twoje wypowiedzi w ktorych pisales zeby odpowietrzac na kzyz,tego nie probowalem. ?

Tylne Zaciski odpowietrza się w rekach

Opublikowano
  • Autor

ok,jak to zrobic ?

Opublikowano

Zadzwoń jutro to Ci powiem

Opublikowano
  • Autor

ok.

• 7 lat później...
Opublikowano

Siema odgrzewając temat u mnie podobny problem tylko zaczęło się to po wymianie zacisku tylnego prawego na febi (stał ręczny). Nie uleciało zbyt dużo płynu z układu, zacisk wymieniony wszystko na swoim miejscu przyszedł czas na odpowietrzenie i tu zaczęły robić się problemy. Przelane z 1.5 l płynu zaciski odpowietrzane każdy po koleji uruchomiona procedura odpowietrzania pompy abs , tylny zacisk odpowietrzany w ręce czyli zblokowany zestawem do wciskania ,cylinderek skierowany w dół i metodą pompuj trzymaj z założonym wężykiem na odpowietrznik. Nic nie zdaje rezultatu pedał jest miękki i po odpaleniu wpada, może ktoś ma jakieś pomysły co może być nie tak? Pozdro

Opublikowano

Po odpaleniu w każdym aucie wpada. 

Opublikowano

Tego jestem świadomy dziś walczyłem jeszcze z odpowietrzaniem tego ścierwa w ręce, poszło kilka bombli, finalnie jednak dalej pedał jest miękki zastanawia mnie tylko jedno, z ciekawości zacisnąłem przewód elastyczny tak aby sprawdzić czy napewno problem leży w kole w którym wymieniłem zacisk, przy zaciśniętym przewodzie hamulec jest żyleta i teraz pytanie czy mam takiego pecha i nowy zacisk okazał się być wadliwy czy też może problem cały czas tkwi w odpowietrzeniu. Dziś w ruch poszedł gumowy młotek i faktycznie dzięki niemu coś tam wylatywało widocznie jeszcze nie wszystko pozostaje chyba tylko odpowietrzenie ciśnieniowe specjalnym sprzętem.