vendorr Opublikowano 4 Listopada 2017 Opublikowano 4 Listopada 2017 Witam, mam pewien problem z "krótkim sprzęgłem" - polega to na tym, że ledwo co puszczę sprzęgło auto rusza praktycznie na 100% przyczepności sprzęgła, nie ma tzw. uślizgu sprzęgła regulowanego wciśnięciem sprzęgła (jak już jest to bardzo minimalny). Czyli tak jakby praca sprzęgła zero - jedynkowa. Jest to dość wkurzające, bo gdy silnik jest zimny muszę go wkręcić na podwyższone obroty niż zazwyczaj aby go nie zdusić. Do tego dochodzą haczące biegi przy wrzucaniu a szczególnie 1 i 2 na reszcie biegów również czuć nieprzyjemny opór. Wymienione są poduchy olejowe na oryginały (pociekły i należało sie wymienić) oraz olej w skrzyni biegów. Czy to może być objaw siadającego docisku lub tarczy? Za wszelkie info wielkie dzięki.
laska61 Opublikowano 26 Listopada 2019 Opublikowano 26 Listopada 2019 Witam. Również dołączam się do tego pytania, ponieważ jestem aktualnie przed kupnem [Audi A4 b6 1.8t AVN] 5 biegów I wziolem to auto na jazdę próbną i byłem w szoku ze tak [późno chwyta sprzęgło]
Rekomendowane odpowiedzi