Grycek5 Opublikowano 10 Listopada 2017 Opublikowano 10 Listopada 2017 (edytowane) Witam, sytuacja dość dziwna. Miałem uszczelnianą miskę olejową na warsztacie. Była demontowana i zakładana ponownie. Był odłączany akumulator. Mechanik wszystko poskładał. Po uruchomieniu pojazdu wszystko jest ok, tak jak było poza jedną drobną rzeczą. W komputerze FIS wcześniej miałem dwa tryby komputera. 1 - pokazujący wskazania dzienne, który kasował się po kilku godzinach postoju pojazdu 2- pokazujący wskazania łączne. między tymi trybami przełączałem się dolnym przyciskiem (kciukiem) w manetce wycieraczek. Teraz brak jest pierwszego trybu - dziennego. Został tylko jeden - łączny. Dlaczego tak się stało i jak można uaktywnić spowrotem pierwszy tryb. Proszę o pomoc Edytowane 10 Listopada 2017 przez Grycek5
wrclaguna Opublikowano 10 Listopada 2017 Opublikowano 10 Listopada 2017 Trzeba FIS zakodować widocznie wyssypało sie kodowanie w liczniku pod odpieciu AKU Kodowanie masz w DZIALE DIY B6/B7
Grycek5 Opublikowano 10 Listopada 2017 Autor Opublikowano 10 Listopada 2017 Brzmi niby nieskomplikowanie, aczkoliwiek sam chyba sobie z tym nie poradzę. Nie bardzo rozumiem dlaczego miałby się samo rozkodować?
Fido Opublikowano 11 Listopada 2017 Opublikowano 11 Listopada 2017 Miałem to samo. Kodowanie nie pomagało. Po tygodniu samo się naprawiło,opisywałem to na forum.
Grycek5 Opublikowano 12 Listopada 2017 Autor Opublikowano 12 Listopada 2017 (edytowane) Piszesz tu, ze kodowanie nie pomagało, a w swoim tamacie opisywałeś ze po tygodniu zrobiłeś ponownie kodowanie i wtedy zadziałało. Czy to znaczy ze mam odczekać tydzien i zakodować, czy po prostu odczekać i nic nie robic? Też mam ten sam błąd airbaga. Dodatkowo pojawił się też błąd iglicy wtrysku G80, co może wskazywać na przestawiony rozrząd. Nic przy rozrządzie nie było ruszane a wszystkie parametry regulacji są całkowicie poza zakresem. ehh te komputery Edytowane 12 Listopada 2017 przez Grycek5
muunv Opublikowano 13 Listopada 2017 Opublikowano 13 Listopada 2017 Zakoduj fis na nowo i na cud nie czekaj. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Grycek5 Opublikowano 13 Listopada 2017 Autor Opublikowano 13 Listopada 2017 Ktoś może wkleić mi jak zakodować? wiem ze było już o tym na forach, ale skąd moge wiedziec jaki kod wpisać? mam kolorowy fis z navigacją.
muunv Opublikowano 13 Listopada 2017 Opublikowano 13 Listopada 2017 Ktoś może wkleić mi jak zakodować? wiem ze było już o tym na forach, ale skąd moge wiedziec jaki kod wpisać? mam kolorowy fis z navigacją.http:// http://lmgtfy.com/?q=Kodowanie+fis+a4+b7+a4+klub Pierwszy link. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi