Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam,

znalazłem na YT taki filmik:

https://www.youtube.com/watch?v=Ka03I0RDcew

ktoś ma pomysł czym można coś takiego zrobić? sam w niektórych miejscach mam już takie białe kropeczki, nie da się tego niczym doczyścić/odnowić.

Edited by ParasoleK
  • 1 month later...
Posted (edited)

Fajny efekt mi polecili taką pastę

IMG_4084.JPG

Edited by Karasik2
Posted

Znikają białe przebarwienia?

Posted

zdjecie takie sobie nie oddaje efektu trzeba sporo sily włożyc w  polerkę

jest tez pasta K2 sa filmiki jak działa

Posted (edited)

Jeżeli to zejdzie to mogę pucować kilka godzin tylko czy warto :D

ja kupiłem polecany mothers - mag aluminium i nie daje rady. Może coś tam konserwuje i z pewnością działa na prawdziwy chrom, bo te wokół szyb to zwykły plastik.

Próbował ktoś na to pastę autosol specjalnie właśnie do chromowanych elementów sztucznych?

http://allegro.pl/preparat-do-chromu-na-plastikach-autosol-75-ml-i6400772788.html

może to jest klucz do sukcesu. Mothers i inne tego typu są dobre ale do prawdziwego chromu na lusterkach, elementach motocykli tudzież rowerach.

Edited by ParasoleK
  • 2 months later...
Posted

Kolego kupiłeś może i testowałeś środek ? :)

Posted

Ja używam tarczy abralon P4000 (ręcznie) żeby usunąć nalot a później pastą AutoSol Metal Polish... w moim przypadku proces wystarczający, chromy istne lusterko. Pozdro

• 11 months later...
Posted (edited)

Odświeżę nieco temat. 

Czy poradził ktoś sobie z likwidowaniem białych kropek / nalotu na listwach chromowanych?? Czy jest szansa na reanimację moich listew chromowanych? Jak to krok po kroku ogarnąć? 

Dodaję świeżo zrobione zdjęcia.:eusathink:

20190218_133751.jpg

20190218_133739.jpg

Edited by mahazel1989
foto
Posted

Te kropki to chyba kamień, przynajmniej tak wygląda. Myjesz auto pod domem czy jeździsz na bezdotyk? Niestety te listwy w Audi mają do siebie to, że tak sie dzieje. Próbowałeś maszynowo to osunąć? Ręcznie to sie zamęczysz, ja używam pasty mothersa, a wcześniej delikatnego papieru, tak jak ktoś napisał wychodzi lustro.

Posted

Wstępnie próbowałem czym miałem pod ręką czyli pasta tempo + k2 aluchrom ale efektów brak. Auto z takim nalotem zakupiłem już. Słuchaj jakiego papieru przed mothersem polecasz użyć? Myślałem również o takich filcowych polerskich końcówkach na trzpieniu + "jakaś pasta lekkościerna" i wkrętarka wolne obroty. Ale to mój pomysł i nie wiem czy sprawdziłby się...

Posted

Zacznij od P4000 tak jak napisał kolega wyżej. Pasta od K2 to nadaje się do butów albo do guzików od spodni :D Ja nigdy nie polecam kombinowania z wiertarka tak samo jako otworów nie wierci się maszyną polerską :P