Jump to content
IGNORED

Rozrząd Audi A4 B7 3.0 TDI ASB

Recommended Posts

Posted

hej wszystkim   mam do was takie pytanie bardziej do tych co wymieniali rozrządy  w 3.0 asb , na dniach oddaje samochód do warsztatu mam zamiar wymienić  rozrząd , koła rozrządu moje pytanie co byście proponowali oryginał czy febiego, co do koł  tylko orginał ze wzgledu na to ze zamienniki niby nie występują ,  cena nie ma zanaczenia bardziej chodzi mi o jakosc  sami wiecie ze nie zawsze orginał  jest lepszy od zamiennika pozdra

Posted

Oryginał to febi.

Posted

jak twierdzisz ze febi to orginal to dlamnie to zagadka ?

w sklepie pierwszym lepszym autoryzowanym z czesciami  audi itp , bez znizki gosc mi zaproponował orginał za 3700 + 1900 za koła rozrzadu , oczywisice napomniał równiez o rozrzadzie firmy febi za 2700 oraz zestw koł za 1900

wiec jak to odebrac jak febi to orginał?

Posted

Normalnie, oryginał ma zeszlifowana nazwę febi i wsadzony jest do opakowania VW/Audi.

Posted

IMG_20140307_122650.jpg

IMG_20140307_124721.jpg

Posted

I to jest Ta różnica co tyle kosztuje? Co według ciebie kupić 

Posted

Kup febi zeszlifuj nazwę i bedziesz miał orginał. Co myslisz że audi produkuje łańcuchy i ślizgi? Zawieszenie Lemforder, skrzynie ZF, komponenty silnika febi, elektronike silnika bosch i pierburg, audio bose, albo harman, nie chce mi sie juz wymieniać.

Posted

Dzięki za fotki oraz odp, teraz mam  pewność że nie warto wyj.... 5700 za komplet ze względu na znaczek, w takim wypadku jestem 2k do przodu pozd

Posted (edited)

febi/swag/ori to jeden gniot ale miej na uwadze że to z oryginalną częścią z auta nie ma nic wspólnego.  Uważaj bo niektóre zamienniki są droższe od ASO, pamiętaj tez o pierdołach typu uszczelniacz, simmeringi itd. Mnie cały komplet 3 lata temu kosztował 2900 zł, potwierdzam ze ktoś temperował paznokcie drapiąc znaczki.

Edited by marcin4x4
Posted

Ja bym powiedział że nie tyle z oryginalną częścią nie ma nic wspólnego, ci z częściowym która idzie na pierwszy montaż. Mnie 3 lata temu też to wyszło około tej kwoty same części  no i plus wymiana.

Posted

napewno  bede wymieniacz usczelniacze , zimeringi  wymienialiscie u siebie w samochodach rozrzad z kołami czy same rozrzady

Posted

bez.

Posted (edited)

Ja wymieniałem nie tak dawno ale bez kół. I wyglądało to tak.

Edited by Adam.S
Posted

i jaki koszt częsci i wyniana ? 

Posted
W dniu 14.11.2017 o 21:28, mariuszbielsko napisał:

, bez znizki gosc mi zaproponował orginał za 3700 + 1900 za koła rozrzadu , oczywisice napomniał równiez o rozrzadzie firmy febi za 2700 oraz zestw koł za 1900

Posted

A jaki masz przebieg że ty koła chcesz wymieniać ?

Posted

Epic_Facepalm_5452.png

Posted
6 godzin temu, marcin4x4 napisał:

Epic_Facepalm_5452.png

To do mnie ?

Posted

kto go tam wie :D ja pytałem się o koszt z wymianą po za tym jak to musiało hałasować po odpaleniu ?

Posted

ja mam niecałe 290 tys km jak  robic to komplet, tak mi sie wydaje , stare kołą zawsze mozna opylic jak beda w dobrym stanie za połowe ceny