Cezy100 Opublikowano 15 Listopada 2017 Opublikowano 15 Listopada 2017 Cześć chłopaki i dziewczyny Mam problem z moim BRE , 2006 rok przelatane 230 kilo, oryginał Od jakiegoś czasu zaczyna trząść budą zarówno na wolnych jak i w zakresie większych obrotów a mianowicie 1700-1800 wyżej ok. wymieniłem EGR bo padły zęby, zmieniłem oliwę, oczywiście filtry, ale poczytałem na naszym forum, że może być to zużyty wałek. Silnik dziwnie basowo dudni i wali w filtr. Rozkręciłem górę (pokrywa zaworów) no i zapodam Wam fotki czy to wałka zużycie,,,A zapomniałem byłem u mechanika polecanego przez WAS - nie reklamuję, zmienił mi jeden pompowtrysk i ustawił wałki ale nie pomogło. wcześniej drżało na wolnych obrotach teraz drży na 1700-1800. Stwierdziłem też luz na dzwigience hydropopychcza na 4 cylindrze - chodzi w lewo i prawo DZIEKI za Zaintersowanie i pomoc
SotoM Opublikowano 15 Listopada 2017 Opublikowano 15 Listopada 2017 wałki są ..jedwabiste...brak zastrzeżeń... napewno ten kto ci robił wtrysk zwrocił by ci uwage jakby było cos nie tak... rozumiem ze te telepanie buda 1700-1800 to w czasie jazdy..?? czy na N zadajac taki zakres rpm..?
Cezy100 Opublikowano 15 Listopada 2017 Autor Opublikowano 15 Listopada 2017 (edytowane) telepanie mocne motorem niezależnie czy na postaju dam gazu na 1700-1800 czy w czasie jazdy wtedy barzdzo czuje ten sam zakres obrotów.. masz racje też myślałem, że ten co wyciagał wtryski by zwrócił na to uwagę... już myślałem, że to ten wałek jest wytarty.. zresztą motor chodzi jak c360 traktor. jak potem polałem wałek przed zamontowaniem pokrywy oliwą to jak go zapaliłem to jak nie ten silnik cichutko i przyjemnie a dalej buczy...może ta pompa w górze silnika - tj. głowicy słabo smaruje, nie mam pojęcia Edytowane 15 Listopada 2017 przez Cezy100
piotrsob1 Opublikowano 15 Listopada 2017 Opublikowano 15 Listopada 2017 24 minuty temu, Cezy100 napisał: telepanie mocne motorem niezależnie czy na postaju dam gazu na 1700-1800 czy w czasie jazdy wtedy barzdzo czuje ten sam zakres obrotów.. masz racje też myślałem, że ten co wyciagał wtryski by zwrócił na to uwagę... już myślałem, że to ten wałek jest wytarty.. zresztą motor chodzi jak c360 traktor. jak potem polałem wałek przed zamontowaniem pokrywy oliwą to jak go zapaliłem to jak nie ten silnik cichutko i przyjemnie a dalej buczy...może ta pompa w górze silnika - tj. głowicy słabo smaruje, nie mam pojęcia Nagraj może filmidło i wrzuć na YT, zobaczymy i posłuchamy jak to pracuje
Cezy100 Opublikowano 15 Listopada 2017 Autor Opublikowano 15 Listopada 2017 ok. piotrsob1......czekałem na Twoją dpowiedź bo widzę, że na Cie można na tym forum liczyć... nagram i wrzucę 1
Dev Opublikowano 15 Listopada 2017 Opublikowano 15 Listopada 2017 zobacz w jakim stanie sa popychacze
Cezy100 Opublikowano 16 Listopada 2017 Autor Opublikowano 16 Listopada 2017 (edytowane) Żebym ja wiedział jak sprawdzić stan tych popychaczy.....widziałem ze jedna dzwigienmek na 4 cylindrze ma luz...lata w lewo i prawo....zapodaje link jak lata dzwigienka Edytowane 16 Listopada 2017 przez Cezy100
Rekomendowane odpowiedzi