Marcin Gugu33 Opublikowano 16 Listopada 2017 Opublikowano 16 Listopada 2017 Siema, w końcu doszło do wymiany standardowej po kupnie czyli oleje i filtry. Filtr paliwa ledwo sie trzymał i tyle syfu.. Kabinowy też słaby. Ale niestety najgorsze to wszędzie olej: 1. Z przodu po stronie pasażera z rury od turba na łączeniu? 2. Na środku pod paskami mokro 3. Po prawej czyli pasażera jakieś urządzenie? jakby wirnik na sztukowane rurek a i tak odłączone są a kostka też odłączona.. co to jest i jakie przyczyny mogą być niechciane? 4. Skrzynia tip i tez cała mokra.. no cóz miała być bajka a wszyło jak zawsze, auto mi odpowiada to kolejne audi i a4 u mnie chciałbym juz coś na dłużej wiec powiedzcie co robić by to wszystko ogarnąć. Po woli zbliżam sie do wymiany rozrządu ale te wycieki to trochę ich za dużo. co radzicie?
sitar Opublikowano 16 Listopada 2017 Opublikowano 16 Listopada 2017 Wtyczka chyba jest od pompy sai a za wycieki weź się przy rozrządzie - jak zwalisz przód to będziesz miał wszystko jak na dłoni.
Makale Opublikowano 16 Listopada 2017 Opublikowano 16 Listopada 2017 Najpierw to umyj silnik. Jak jest tak obsrany to nie będziesz widział skąd leci. Co do tipa to sprawdź oleju w skrzyni, a najlpiej to nowy olej + filtr do skrzyni,
mszark Opublikowano 16 Listopada 2017 Opublikowano 16 Listopada 2017 Czwarte zdjęcie to wspomaganie, tutaj tylko sprawdzić opaskę przy której mokro i na drugim końcu, któraś jest luźna i puszcza, albo jest pod nią pęknięcie. Reszty bez zwalania przodu i umyciu chyba ciężko będzie zgadnąć. Na pierwszej fotce coś urwane...
Marcin Gugu33 Opublikowano 17 Listopada 2017 Autor Opublikowano 17 Listopada 2017 1 i 6 foto to właśnie COŚ co nie ma podłączonej wtyczki i węże z góry i dołu sztukowane rozłączone.. Umyć silnik przed rozbieraniem? Żeby zobaczyć gdzie leci czy bez rozbierania nie umyje za dobrze? Wlasnie ogarnąłem VAG w lapku i jest trochę błędów więc coś tam się dzieje..
sitar Opublikowano 17 Listopada 2017 Opublikowano 17 Listopada 2017 Coś ktoś grzebał a wtyczka na pewno od pompy. Jest dużo na forum o wywaleniu Sai . U ciebie ktoś tą pompę chyba tylko odłączył. Jak masz dostęp do kanału to kup jakiś zmywacz i z grubsza ogarnij 1
Marcin Gugu33 Opublikowano 17 Listopada 2017 Autor Opublikowano 17 Listopada 2017 10 godzin temu, sitar napisał: Coś ktoś grzebał a wtyczka na pewno od pompy. Jest dużo na forum o wywaleniu Sai . U ciebie ktoś tą pompę chyba tylko odłączył. Jak masz dostęp do kanału to kup jakiś zmywacz i z grubsza ogarnij Mogę ją wyjąć skoro jest odłączona i jeżdzić a miedzy czasie ją ogarnąć? bo weże totalnie połamane no i w niej pewnie tez troche zabawy.
Rekomendowane odpowiedzi