Quatro7 Opublikowano 19 Listopada 2017 Opublikowano 19 Listopada 2017 szukałem już na forum i są podobne problemy, w których okazuje się że zamek jest do wymiany, ale.. w tym audi a4 b8 po otworzeniu centralnego zamka przestały się otwierać drzwi z prawej strony, zarówno przód jak i tył, od zewnątrz, a od środka można bez problemu je otworzyć... dziwne żeby padły na raz oba zamki? czy sterowanie otwieraniem drzwi tylnych odbywa się jakoś z udziałem drzwi przednich?? może gdzieś jest jakiś wspólny dla prawej strony kabelek sygnałowy, z którym pojawił się problem? kostki przy słupach przeczyszczone - nie pomogło vag był podłączany i jest błąd ze sterownika drzwi, niestety nie pamiętam i nie zanotowałem błędu
venom.dho Opublikowano 20 Listopada 2017 Opublikowano 20 Listopada 2017 Mi padła cała prawa strona. Przednie drzwi nie otwierały się ani z zewnątrz, ani z wewnątrz. Tylne drzwi otwierały się tylko od wewnątrz. Zamki wyciągane, czyszczone, suszone i podziałały ze 3 dni i powtórka z rozrywki. Wymiana na nowe i wszystko ok.
Quatro7 Opublikowano 20 Listopada 2017 Autor Opublikowano 20 Listopada 2017 I oba na raz padły?Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
cmk Opublikowano 21 Listopada 2017 Opublikowano 21 Listopada 2017 ten typ tak ma, pomaga czyszczenie styków
ewela Opublikowano 24 Listopada 2017 Opublikowano 24 Listopada 2017 Jeszcze w mmi może się przestawiło i otwiera tylko jedna stronę Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
venom.dho Opublikowano 4 Grudnia 2017 Opublikowano 4 Grudnia 2017 (edytowane) W dniu 20.11.2017 o 18:51, Quatro7 napisał: I oba na raz padły? Tak. Czyszczenie, suszenie, psikanie wynalazkami nie pomogło. Trzeszczenie zamka tylnych drzwi słyszałem od kilku miesięcy, co jakiś czas. Przednie padnięte na amen - ani w tą, ani w tamtą Edytowane 4 Grudnia 2017 przez venom.dho
man1eq Opublikowano 4 Maja 2018 Opublikowano 4 Maja 2018 Jeśli ktoś ma problem z zamkami które nie otwierają się z pilota to znam gościa koło Nowego Sącza który jest w stanie je naprawić. Miałem identyczny problem u siebie - 3 zamki nie otwierały się z centralnego, padały jeden po drugim w ciągu pół roku. Nikt w Krakowie nie chciał się podjąć naprawy zamka i proponowali wyłącznie wymianę na nowe... Jeśli ktoś jest zainteresowany to mogę podać kontakt do niego na priv.
Rekomendowane odpowiedzi