Jump to content
IGNORED

centralny zamek nie otwiera prawej strony

Recommended Posts

Posted

szukałem już na forum i są podobne problemy, w których okazuje się że zamek jest do wymiany, ale..

w tym audi a4 b8 po otworzeniu centralnego zamka przestały się otwierać drzwi z prawej strony, zarówno przód jak i tył, od zewnątrz, a od środka można bez problemu je otworzyć... dziwne żeby padły na raz oba zamki?

czy sterowanie otwieraniem drzwi tylnych odbywa się jakoś z udziałem drzwi przednich??

może gdzieś jest jakiś wspólny dla prawej strony kabelek sygnałowy, z którym pojawił się problem?

kostki przy słupach przeczyszczone - nie pomogło

vag był podłączany i jest błąd ze sterownika drzwi, niestety nie pamiętam i nie zanotowałem błędu

Posted

Mi padła cała prawa strona. Przednie drzwi nie otwierały się ani z zewnątrz, ani z wewnątrz. Tylne drzwi otwierały się tylko od wewnątrz. Zamki wyciągane, czyszczone, suszone i podziałały ze 3 dni i powtórka z rozrywki. Wymiana na nowe i wszystko ok.

Posted

I oba na raz padły?

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Posted

ten typ tak ma, pomaga czyszczenie styków :)

Posted

Jeszcze w mmi może się przestawiło i otwiera tylko jedna stronę

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 2 weeks later...
Posted (edited)
W dniu 20.11.2017 o 18:51, Quatro7 napisał:

I oba na raz padły?

Tak. Czyszczenie, suszenie, psikanie wynalazkami nie pomogło. Trzeszczenie zamka tylnych drzwi słyszałem od kilku miesięcy, co jakiś czas. Przednie padnięte na amen - ani w tą, ani w tamtą ;)

Edited by venom.dho
  • 4 months later...
Posted

Jeśli ktoś ma problem z zamkami które nie otwierają się z pilota to znam gościa koło Nowego Sącza który jest w stanie je naprawić. Miałem identyczny problem u siebie - 3 zamki nie otwierały się z centralnego, padały jeden po drugim w ciągu pół roku. Nikt w Krakowie nie chciał się podjąć naprawy zamka i proponowali wyłącznie wymianę na nowe... Jeśli ktoś jest zainteresowany to mogę podać kontakt do niego na priv.