Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Spoty Olsztyńskie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja do Pawła zawsze się dodzwaniam. :):naughty:

• Odpowiedzi 12.7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Zaleczeq

2341

• czaja77

1464

• adrianus

1096

• taktuś

1020

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

To zadzwon teraz :) :gwizdanie: :gwizdanie: :decayed: i juz nie bedzie zawsze :cool1:

Opublikowano

chłopaki.. kto się zna na CB.. ?? pomóżcie, doradźcie coś.. ;(

wreszcie miałem miech bez mandatu, można coś kupić i nie mam pojęcia co :wallbash: :wallbash:

help? :notworthy:

Opublikowano

masz wątek na 20 stron z cb :szukaj::naughty:

Powiedz ile kasy chcesz wydać :wink4:

Opublikowano

grzebałem za CB. ale albo posty w cholerę stare, albo linki nie chodzą.. :/

jak podałem w linku wyżej miałem dziś sobie kupić alan 109 z antena presidenta.

ogólnie wydatek ok 300 zł. Jednak pogadałem, pogrzebałem i podniosłem do powiedzmy 500, max 550 zł sprzęt. Chcę coś co będzie działać porządnie - będzie wyraźne i miało konkretny zasięg.

Alana chwalą sobie ludzie, ale polecają presidenta. Znalazłem taki komplecik zatem:

http://allegro.pl/item884466501_cb_radio_president_johnny_iii_asc_ant_missouri.html

ale na tego presidenta 3 ogolnie narzekają w necie. Więc może 2..??

No nie mam pojęcia :wallbash: :wallbash:

Nie jeżdżę aż tyle by wydawać 1000zł na to.

Ogólnie opisałem wszystko tutaj:

http://www.a4-klub.pl/smf/cb_alan_109_warto_jesli_nie_to_moze_cos_innego-t113507.0.html

Opublikowano

jak ma być anty misiak to alan jakiś tani jak 101 , 109 ,a antenka to sirio as 100 lub ml145 też z sirio

Opublikowano

Dokładnie, szczerze polecam Sirio ML-145, albo ta sama od Midlanda która mam obecnie.

A radyjko nie musi byc jakies super, chyba ze 20godz dziennie bedziesz sie w nie wsłuchiwał i namiętnie rozmawiał.

A i jesli w miescie chcesz czesto uzywac to polecam jakas krotsza antenke od 1,5m, bedzie mniej zakłóceń i nakładania sie kilku rozmów na raz.

Opublikowano

czyli jednak alan..

a z anten to myślałem albo nad president missouri, albo nad zestawem

http://www.allegro.pl/item856403178_cb_radio_alan_109_president_florida_org_krakow.html

co wy na to?

No i w alan czytałem ze 19stki nie trzyma :/ wnioskuję, że za każdym razem trzeba je stroić od początku (nie będę podczepiał CB na stałe).

jaki to może mieć zasięg? z tymi antenami, albo z tymi które polecacie..?

Opublikowano

ja Tobie nie pomoge, kupilem w maju alana 100 plus za 259pln i do tego antene willis'a 120cm w tym zakladzie kolo media marktu i ich k**wa na maksa nie polecam!! glupi bylem ze dalem sie naciagnac, bo za antene zabulilem 190pln i podobno wg łepka, ktory tam pracuje mialo byc za***iście,a jest do d*py! :wallbash: kabel w antenie jest tak beznadziejny, ze mimo mojej wzmozonej uwagi i tak juz sie 4 razy zlamal/przecial. a dzis jestem wsciekly bo juz w ogole masakrycznie ten moj zestaw "dzialal" jechalem dzis z Mławy to zasiegu takiego czystego mialem moze z 700m w kazdym kierunku:/ jak chcialem squelcha zwiekszyc to juz tylko przerazliwy pisk :angry:

moze ktos podpowie co zrobic?

Opublikowano

kup kabel w jakims elektronicznym i przelutuj, sprawdz czy koncowka dobrze zarobiona.

Opublikowano

a jaki polecisz? mam akurat zwykly antenowy bialy od tv w domu w zapasie :decayed:

Opublikowano

nie wiem czy od tv bedzie dobry :P jak pojezdzisz po elektronicznych to Ci poleca jakis :) a jaki dlugi potrzebujesz?

Jak cos to mozemy jeszcze sprawdzic SWR dla swietego spokoju :) ale najpierw napraw kabel :)

Opublikowano

w sumie to nie za dlugi, bo tico male;]

juz mam dosc tego kabla co mam oryginalnie z antena, 4razy go skracalem i lutowalem[br]Dopisany: 22 Styczeń 2010, 22:03_________________________________________________yyy,a co to SWR?

Opublikowano

mierniczek do sprawdzania zestrojenia anteny, jesli miales strojona na audiku, to na tico moze sie roznic, ale to ma wplyw tylko na nadawanie, na odbior strojenie nie pomoze.

Gdzies mialem troche kabla, poszukam jutro i dam Ci znac, chyba ze pojedziesz do http://www.cbradio.olsztyn.pl/ i sobie kupisz kabel.

Opublikowano

hmm, ten koles, ktory stroil radio mowil ze niby nie ma roznicy, na jakim aucie jest, raz ustawil ten pret od anteny w cewce i mialo byc git, potem kiedys jeszcze podjechalem bo mi sie nie podobalo jak dziala, to sprawdzil jeszcze raz i wg niego niby spoko,a wg mnie do d*py:/ moze cos sie poza tym rozwalilo?:/ nie wiem, bo sie totalnie nei znam[br]Dopisany: 22 Styczeń 2010, 22:14_________________________________________________aaa OLO ratuj, heh, bylem tam raz, zeby mi zakuli wlasnie kabel w nowa wtyczke i cos znowu sie przy tej wtyczce cos luzuje, poza tym babka, ktora tam pracuje byla meeeega nieuprzejma i opryskliwa

Opublikowano

ja tam raz bylem i jakas pani byla dla mnie bardzo uprzejma, mimo ze podkladki gumowe pod antene mają do d*py :)

ale sklep ogolnie ma dobra opinie, przynajmniej z tego co slyszalem :)

A jak sie dobrze zarobi koncowke to nie ma prawa sie nic luzowac.

Opublikowano

hehe,a ja podkladke gumowa u nich ze sklepu najbardziej chwale :polew:

postaram sie jutro do nich podleciec i kupic ten przewod, tylko ze z kolei znowu nie bardzo mam hajs przed wyplata na strojenie i zakuwanie,wrr

Opublikowano

kup kabel, koncowke ze starego sie wezmie, kupisz piwko to Ci zarobie i sprawdzimy zestrojenie :)

jutro po 15-tej mialbym czas, jesli nie zasne, bo dzis w nocy o 4 do warszawy lece :)

Opublikowano

ooo chlopie, podroznik z Ciebie, jesli bedziesz w stanie pomoc to rewelacja:D :notworthy:

a jak masz jechac, to teraz spac,a nie na forum siedzisz :bicz:

ja do szkoly na 8 rano

a wczoraj mialem masakre, bo pojechalem kupic fiata uno vana do Poznania i jak tylko wyjechalem ze stolicy wlkp to sie ogrzewanie zesralo i wialo mrozem, myslalem ze umre, co kilkadziesiat kilometrow postoj musialem na stacjach na herbate robic, wyjechalem z Poznania o 18.00,a w Ol. bylem o 00.30 :wallbash:

Opublikowano

no wlasnie sie za chwile klade :) a czym ty jechales ze tak dlugo Ci zeszlo? tym tico sie ciagle wozisz? co sie z audikiem stalo?