dominiks18 Opublikowano 7 Marca 2007 Opublikowano 7 Marca 2007 mam prosbe do tych ktorzy posiadaja polskiego vaga,czy moglibysie mi prazeslac owy prgram na maila razem z haslem, lub nie to jakis angielski z haslem do COMA ale do wersji 409, moj adres [email protected] z gory wielkie dzieki
pre_pl Opublikowano 7 Marca 2007 Opublikowano 7 Marca 2007 http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=6554 tu masz całą paczkę
adadur Opublikowano 7 Marca 2007 Opublikowano 7 Marca 2007 kolega dostał opis na PW i powinien sobie jużporadzić.
mikw2 Opublikowano 7 Marca 2007 Opublikowano 7 Marca 2007 znalazlem na allegro interfejs :twisted: :twisted: teraz pytanie jakie jest lepsze czy pod USB czy port COM (RS232)? Czy raczej nie ma roznicy???
adadur Opublikowano 7 Marca 2007 Opublikowano 7 Marca 2007 ja też poproszę o opis Poszlo na PW jakie jest lepsze czy pod USB czy port COM (RS232)? kolego a skąd my mamy wiedzieć co ci pasuje. Obecnie każdy lapcak ma USB natomiast RSa tylko niektóre.
pre_pl Opublikowano 7 Marca 2007 Opublikowano 7 Marca 2007 jakie jest lepsze czy pod USB czy port COM (RS232)? Czy raczej nie ma roznicy??? generalnie polecany jest stary, dobry RS232 (choć ja używam na USB i nie miałem problemów nigdy). Sądzę, że większym problemem może być przejsciowka USB<->RS232 Poza tym z tematu FAQ: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=4810
bulbin Opublikowano 7 Marca 2007 Opublikowano 7 Marca 2007 Cześć, czy mozecie mi przesłać też ten programik z hasłem? Co prawda mam Vaga 409.1 us tylko, że nie wpisywałem tam żadnego hasła. Co prawda próbowałem się nim łaczyć z Golfem III podstawowy odczyt błedów mi poszedł ale przy próbie wybory innych funkcji chociażby adaptacion 10 lub basic settings zrywało połączenie ze sterownikiem. Niektóre równiez błedy wyskakiwały w ten sposób: 00516 - Shareware Version. To Decode all DTCs 30-10 - Please Register/Activate - Intermittent Nie wiem czym to jest spowodowane być może potrzebuję się gdzieś zalogować by owtorzyć pewne furtki dostępu. Nie wiecie o co z tym chodzi? Dodam że interface jest mam Viakena KKL na USB Jeśli jest to sprawa hasła to proszę o przesłanie na email programu z hasłem (najlepiej w wersji polskiej) z krótką instrukcja jak to aktywować. Mój email: [email protected] z góry serdeczne dzięki. Pozdrawiam wszytkich posiadaczy A4. ps. w sobotę wybieram się po A4 dla siebie. Mój typ to A4 Avant 1,9 AFN (czarna perła ))
pre_pl Opublikowano 7 Marca 2007 Opublikowano 7 Marca 2007 00516 - Shareware Version. To Decode all DTCs30-10 - Please Register/Activate - Intermittent http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=1913 masz wszystkie (prawie ?) błędy, Twój oznacza : 00516 Czujnik pozycji przepustnicy – zamknięty przełącznik – F60 (00516 - Closed Throttle (Idle) Position Switch (F60) 30-10 - Open or Short to B+ ) Ale to i tak już nie na temat...
bulbin Opublikowano 7 Marca 2007 Opublikowano 7 Marca 2007 dzięki za odpowiedź. No sprawa jest po częsci na temat ponieważ w golfie nie zlokalizowałem jeszcze usterki. Czy to może oznaczać że czujnik przepustnicy walnął? Objawy są takie że na benzynie na zimnym chodzi nie równo, potrafi gasnąć. No zarówno na zimnym i ciepłym jest mulasty a i prędkośc maksymalna znacznie spadła. Na kazdym z biegów nie daje się za wiele rozpędzić. A może znasz sprawę z Vagiem? O co chodzi z tym hasłem do Vaga? Być może powinieniem gdzieś się zalogować by miec szerszy dostęp? Pozdrawiam, bulbin
pre_pl Opublikowano 7 Marca 2007 Opublikowano 7 Marca 2007 No sprawa jest po częsci na temat ponieważ w golfie nie zlokalizowałem jeszcze usterki. Jest całkowicie OffTopic ! Przecież temat jest na temat polskiego VAG-Coma, a nie błędów... O co chodzi z tym hasłem do Vaga? Być może powinieniem gdzieś się zalogować by miec szerszy dostęp? Jest potrzebny kod aktywacyjny do Vag-Coma. W programie kliknij 'About' będziesz miał przycisk 'Activate/Deactivate'
bulbin Opublikowano 8 Marca 2007 Opublikowano 8 Marca 2007 Ok dzięki za informację. Czy ktoś może udostępnić hasełko do Vag-Com? Pozdrawiam, bulbin
pre_pl Opublikowano 8 Marca 2007 Opublikowano 8 Marca 2007 Czy ktoś może udostępnić hasełko do Vag-Com? jakie hasło masz na myśli ? Do archiwum, żeby rozpakować ??....
bulbin Opublikowano 8 Marca 2007 Opublikowano 8 Marca 2007 Wspomniałeś że jest coś trzeba aktywować poprzez kod: "Jest potrzebny kod aktywacyjny do Vag-Coma. W programie kliknij 'About' będziesz miał przycisk 'Activate/Deactivate'" O ten kod właśnie mi chodzi
pre_pl Opublikowano 8 Marca 2007 Opublikowano 8 Marca 2007 ja pisałem generalnie o Vag-Com, skoro piszesz o tym polskim, to wciskając przycisk "O programie" masz kontakt w celu pozyskania kodu aktywacyjnego
Rekomendowane odpowiedzi