Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z ładowaniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szukałem przeglądałem i nic nie znalazłem na ten temat . Problem polega na tym iż dziś postanowiłem sprawdzić ładowanie w mojej audiczce i pokazuje mi 16.1 <16 v o co chodzi normalne to czy morze to usterka alternatora ?

Opublikowano

Słabo szukałeś. Pewnie regulator napięcia powiedział pa pa.

Opublikowano
  • Autor

A jest morzliwosc sprawdzenia go jakoś ?

Opublikowano

O ile się nie mylę to regulator jest razem ze szczotkami w alternatorze, wymieniałem raz przy passacie b4 i taki regulator nie jest drogi, podmień i powinno być ok

Opublikowano

Wymieniasz cały tzw. szczotkotrzymak. Koszt ok. 50-80 zł. Zależy co założysz. dostęp od tyłu alternatora. Odpinasz przewody, zdejmujesz plastikową obudowę i dostęp bezproblemowy. pozdrowienia :)

Opublikowano

Już sprawdziłeś. Teraz trzeba wyciągnąć, sprawdzić numer i kupić odpowiednik. Ja rok temu wsadziłem za 25zł. Działa.

Opublikowano

Mi w tym roku w moim 1.8 padł altek, ładowanie miałem ok 19V, po ok 100 km zorientowałem się że coś z altkiem, ale było za późno, regulator napięcia nowy nic nie dał, koniec końców wpadł nowy (używany) altek i śmiga, w starym popaliły się diody (czy jakoś tak się o tym mówi) ;) teraz mam ładowanie ponad 14V. U mnie objawem zbyt wysokiego ładowania było syczenie akumulatora bo wiadomo, za duży prąd i się "gotował" a druga sprawa, podczas jazdy gdy wyłączyłem nawiewy na 0, wiatrak nawiewu cały czas pstrykał tak jakby się załączał i wyłączał i to właśnie naprowadziło mnie na drogę altka. Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

A da radę przełożyć to bez demotazu alternatora ?

Opublikowano

Wygodniej będzie chyba jednak wymontować alternator. Możesz zobaczyć czy dasz radę, regulator ze szczotkami jest z tyłu alternatora bodajże przykręcany na 2 śrubki 

Opublikowano
  • Autor

No będę mosial próbować bo srobe mocująca mam włożoną odwrotnie i ciężko będzie ja wyjąć ehh