pitersz Opublikowano 4 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 4 Grudnia 2017 (edytowane) do piotrsob1 jadąc dziś na autostradzie zrobiłem jak pytałes rozpedzlem auto do 160 wyluzowalem i tak jakby troszkę mniej były odczuwalne wibracje wrzucając bieg i rozpedzajac auto od nowa wibracje się powiększamy i były bardziej odczuwalne Edytowane 4 Grudnia 2017 przez pitersz
pitersz Opublikowano 4 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 4 Grudnia 2017 zapomnialem jeszcze dodac ze jesli wyjezdzam z parkingu i mam skrócone koła w prawo lub w lewo i ruszam to jest uczucie tak jakby auto ciężej ruszyło tzn mam wrażenie jakbym ruszyła z 2
ecobuda Opublikowano 14 Grudnia 2017 Opublikowano 14 Grudnia 2017 zapomnialem jeszcze dodac ze jesli wyjezdzam z parkingu i mam skrócone koła w prawo lub w lewo i ruszam to jest uczucie tak jakby auto ciężej ruszyło tzn mam wrażenie jakbym ruszyła z 2 I co? Ustaliłeś już?Wysłane z mojego HTC Desire 825 przy użyciu Tapatalka
kubabkb Opublikowano 8 Grudnia 2018 Opublikowano 8 Grudnia 2018 co moze oporcz opon powodowac wibracje przy predkosci 140 km/h po wrzuceniu na luz wibracje sa identyczne jak podczas jazdy na biegu, wiec raczej przegub wewnetrzny odpada tarcze tez odpadaja i piasty rowniez bo sprawdzalem
MemberA4 Opublikowano 9 Grudnia 2018 Opublikowano 9 Grudnia 2018 otwór centryczny na feldze. Ja miałem taki przypadek gdy założyłem nie oryginalne felgi z plastikowymi pierścieniami centrującymi. Niby na piastę wchodziły ciasnawo to i tak one powodowały bicie.
kubabkb Opublikowano 9 Grudnia 2018 Opublikowano 9 Grudnia 2018 felgi mam ori z przodku na prawej stronie na feldze mam 30 g dolozone na lewej 20g obie blizej strony zewnetrznej felgi
pawelone28 Opublikowano 9 Grudnia 2018 Opublikowano 9 Grudnia 2018 a ja bym jeszcze spróbował doważyć te koła dynamicznie na aucie robią to pod obciążeniem mi to kiedyś pomogło na b6 też miałem takie jaja po wymianie opon na nowe
MemberA4 Opublikowano 9 Grudnia 2018 Opublikowano 9 Grudnia 2018 4 godziny temu, kubabkb napisał: felgi mam ori z przodku na prawej stronie na feldze mam 30 g dolozone na lewej 20g obie blizej strony zewnetrznej felgi A nie możesz przód postawić na czymś tak żebyś mógł rozpędzić podniesione oba koła do tej prędkości i sobie spokojnie popatrzeć od dołu(najlepiej na kanale)? Półośki sprawdzałeś czy są proste? Próbowałeś zamienić na chwilę koła prawo-lewo? Zapomniałem dodać że u mnie były to wibracje pulsacyjne i że im szybciej jechałem tym było gorzej i cykl wibracji był częstszy.
kubabkb Opublikowano 10 Grudnia 2018 Opublikowano 10 Grudnia 2018 problem wstepnie rozwiazany, okazalo sie ze tylnie kola nie byly wywazone jest znanaczna poprawa
Rekomendowane odpowiedzi