Makale Opublikowano 9 Grudnia 2017 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Witajcie. Po swapie na Quattro zaczął totalnie szaleć wskaźnik paliwa. Drugi pływak podłączony. Grubszy kabel do masy, cieńszy do zegarów poleciał. Wskaźnik umarł totalnie wtedy. Przekodowanie zegarów na Quattro (była opcja mniejszy bak paliwa czy jakoś tak) wskaźnik ożył i zaczął pokazywać ok. 1/2 baku. Mniej więcej by się zgadzało tylko teraz im więcej jeżdżę na PB tym więcej pokazuje paliwa Jeżeli to ma znaczenie to bak jest od anglika. Gdzie szukać przyczyny ?
bobikos Opublikowano 9 Grudnia 2017 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Pływaki są ze złego rocznika. W polowie 2002 była zmiana. Musisz wymienić obydwa plywaki. Dobór wg VINu auta.Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Makale Opublikowano 12 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 12 Grudnia 2017 To by się zgadzało. Auto 2001r, a bak 2008 chyba nawet. Ilu pinowy jest pływak ten co jest po prawej stronie ? Zamiana dwóch kabli z pływaka nie "odwróci" wskazań? Zmiana softu w zegarach na ten po 2002 roku pomoże? Przy zmianie pływaków mogę wymienić pływak prawy na ten który pozostał mi ori z ośki?
Rekomendowane odpowiedzi