Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana gałki zmiany biegów na wersję S-line w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W dniu dzisiejszym odebrałem ją z aso i założyłem w samochodzie bez większych problemów, wybrałem odcien soul a nr katalogowy taki jak napisał kolega Wrclaguna :good:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nr gałki 5-cio biegowa S LINE 8L0 863 278 BJ RMD Cena w AS0 bez zniżek 132 PLN i są ( dwa "odcienie koloru" :wink4: ) wszystko zalezy od dostawcy skóry :) Porównywaliśmy to w serwisie z kumplem i rzeczywiśćie pod jednym numerem sa te "dwa odcienie" :wink4:

po tym numerze jak zamówie to dostanę z mieszkiem czy samą gałkę?

no i drugie pytanie czy długość tego mieszka wystarczy mi do B6?

no i trzecie :decayed: dekielek 5 czy 6-cio biegowy będzie?

Opublikowano

Tak :) to masz komplet z gałką z mieszkiem i nawet ramke gratis dostaniesz :wink4:

Na swoją ramkę przekładasz wszystko tylko pamietaj ze trzeba koncówkę skóry włozyc najlepiej do wrzatku aby troszke zmiekła i sie rozszezyla ( bo ciasno sie wkłada) :gwizdanie: .

Wtedy musisz zszywaczem przymocowac do wspomnianej ramki mieszek :)

Opublikowano

WRCLaguna...a jeszcze tylko mi napisz czy nr, który podałeś jest od 5 czy 6-cio biegowego??

Opublikowano

To nie pisze w ETCE :) Ale ten sprzedajcy na pewno bedzie wiedział .

http://moto.allegro.pl/nowa-galka-audi-a3-s-line-skorzany-mieszek-oryg-i2099549276.html

Tak szukałem sobie i mnie ciekawi ta róznica w odcieniach w galkach :mysli:

galka.jpg

Opublikowano

czym odpinacie i zapinacie tą opaske która jest na gałce?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
czym odpinacie i zapinacie tą opaske która jest na gałce?

Ja to robiłem cienkim kombinerkami :wink:

Opublikowano

Witam,

w swoim A4 B7 Avant mam taką gałkę zmiany biegów:

20111202144901.jpg

Chciałem zapytać cz da radę wymienić sama gałkę na skórzaną, czy muszę zmieniać całość (gałkę + mieszek)

I jeszcze drugie pytanie. Opis na pierwszej stronie dotyczy takiej gałki czy gałki innego rodzaju? żeby zdjąć gałkę z drążka wystarczy odpiąć ten pierścień mocujący? Niestety zdjęcia na pierwszje stronie obrazujące opis demontażu gałki już nie działają stąd moje pytania

Z góry dzięki za odpowiedź

Pozdrawiam

Łukasz

Opublikowano
Witam,

w swoim A4 B7 Avant mam taką gałkę zmiany biegów:

http://img844.imageshack.us/img844/948/20111202144901.jpg

Chciałem zapytać cz da radę wymienić sama gałkę na skórzaną, czy muszę zmieniać całość (gałkę + mieszek)

I jeszcze drugie pytanie. Opis na pierwszej stronie dotyczy takiej gałki czy gałki innego rodzaju? żeby zdjąć gałkę z drążka wystarczy odpiąć ten pierścień mocujący? Niestety zdjęcia na pierwszje stronie obrazujące opis demontażu gałki już nie działają stąd moje pytania

Z góry dzięki za odpowiedź

Pozdrawiam

Łukasz

Raczej kupisz cała gałkę z mieszkiem :wink: Zdejmujesz ten pierścień , zakładasz na rameczkę wczesiej mocząc w skórkę w gorącej wodzie i mocujesz nową gałeczkę .

Opublikowano

A jak jest z tymi gałkami od A3 S-line z pikowaną skórą? Ktoś wyżej napisał, że są gorszej jakości od tych do A4. Faktycznie są tandetniejsze od tych od A4?

http://allegro.pl/tuning-audi-galka-skora-mieszek-a3-8l-opcja-a4-b7-i2218530227.html

Zastanawiam się nad kupnem takiej. Problemem będzie tylko naciągnięcie mieszka na ramkę od A4, tak? Mocowanie samej gałki na drążku jest takie same jak w A4?

Opublikowano
A jak jest z tymi gałkami od A3 S-line z pikowaną skórą? Ktoś wyżej napisał, że są gorszej jakości od tych do A4. Faktycznie są tandetniejsze od tych od A4?

http://allegro.pl/tuning-audi-galka-skora-mieszek-a3-8l-opcja-a4-b7-i2218530227.html

Zastanawiam się nad kupnem takiej. Problemem będzie tylko naciągnięcie mieszka na ramkę od A4, tak? Mocowanie samej gałki na drążku jest takie same jak w A4?

Cały wątek poświecony jest o tej właśnie gałce od A3 :wink: musisz tylko naciągnąc na ramkę .

Taka sama tylko do A4 kosztuje 465 PLN :decayed: .....takze wybieraj .

http://allegro.pl/nowa-oryg-galka-audi-a4-s-line-s4-b6-b7-skora-i2214043855.html

Opublikowano

Wiem, wiem, ale ktoś napisał, że ponoć słabo wykonana, że wpada w drgania, jakoś telepie i dlatego się zastanawiam. Faktycznie tak jest, czy jest normalnie solidnie wykonana i jak się dobrze zamontuję jest git majonez? :)

Opublikowano
Wiem, wiem, ale ktoś napisał, że ponoć słabo wykonana, że wpada w drgania, jakoś telepie i dlatego się zastanawiam. Faktycznie tak jest, czy jest normalnie solidnie wykonana i jak się dobrze zamontuję jest git majonez? :)

Kup tą za 465 PLN i będziesz spał spokojnie :wink:

Opublikowano

Za późno już się zdecydowałem na tę od A3 :)

Dzięki wielkie za pomoc :)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Tak :) to masz komplet z gałką z mieszkiem i nawet ramke gratis dostaniesz :wink4:

Na swoją ramkę przekładasz wszystko tylko pamietaj ze trzeba koncówkę skóry włozyc najlepiej do wrzatku aby troszke zmiekła i sie rozszezyla ( bo ciasno sie wkłada) :gwizdanie: .

Wtedy musisz zszywaczem przymocowac do wspomnianej ramki mieszek :)

Mieszek po zamoczeniu rzeczywiście mięknie i elegancko wchodzi na ramkę. Niestetos jak wyschnie traci całą swoją elastyczność i miękkość. Staje się sztywny i twardy jak pergamin. Zastanawiam się jak go teraz natłuścić żeby był elastyczny, nie chce mi się znowu tego rozbierać.

Opublikowano

Tak szukałem sobie i mnie ciekawi ta róznica w odcieniach w galkach :mysli:

galka.jpg

Czy coś udało się wyjaśnić z tymi dwoma kolorami czerni (soul), 6BN a RMD ???

Kupiłem tą z A3 i faktycznie jak się na nią patrzy to bardziej jest szara niż czarna.

Opublikowano

koledzy o tej gałce mowicie , mam kiere pikowana s- line i ładnie by sie ta gałka komponowała ... wystarczy tylko mieszek naciagnac na moja orginalna ramke , całe mocowanie gałki jest identyczne jak w orginale ?

NOWA ORYGINALNA GAŁKA AUDI A3 S-LINE S3 CHROM HIT! (2493286836) - motoAllegro

Opublikowano

Tak o tej, trzeba tylko zmienić ramkę lub cały mieszek. Ja zmieniłem cały mieszek na A4.

Opublikowano

Kiedyś juz pisałem o tych odcieniach :wink: ....i wynika że są od dwóch róznych producentów :wink:

Opublikowano

dzieki kolego za odpowiedz ;) pozdrawiam