Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana gałki zmiany biegów na wersję S-line w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kiedyś juz pisałem o tych odcieniach :wink: ....i wynika że są od dwóch róznych producentów :wink:

Haaa i weź Pan traw w tą co trzeba :decayed:

Jedyna opcja zamówić dwie, kupić jedną :naughty:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie ja tez juz po zabiegu i powiem ze łatwo nie było naciągnąć mieszek a3 do a4 ale troche się pomęczyłem i się udało a warto było bo mój był zdezelowany a nowy bardzo fajnie sie prezentuje :) polecam modzik.

Opublikowano

Może się przyda kilka zdjęć z mojego rezania gałki.

Dla porównania gałka A4 vs A3

e32f702f7d8f.jpg

7f08fecb36c2.jpg

Aby wyjąć schemat biegów, wystarczy suszarką do włosów podgrzać i cienkim nożykiem podważyć. Przyklejone jest na taśmie dwustronnej.

Schemat pasuje ze zwykłej gałki do gałki s-line

120890fb5fec.jpg

Przy odrobinie "szczęścia" może udać się rozebrać też tak :decayed:

6be4a268a28b.jpg

Tutaj różnica w wielkości ramek, widać czemu jest tak ciężko naciągnąć mieszek od A3 na ramkę A4. Ja nie miałem cierpliwości i przełożyłem mieszek od A4.

85d1bbc955e2.jpg

Opublikowano

Ma ktoś może na zbyciu starą zniszczoną gałę z 5-biegowego B6? Od dwóch lat próbuję namierzyć sam guziczek ze schematem biegów i ni ma...:kwasny:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, czy da radę zregenerować jakoś sam dekielek od ori gałki s-line a4? mam wytarty chrom na okręgu z jednej strony...

Opublikowano
Ma ktoś może na zbyciu starą zniszczoną gałę z 5-biegowego B6? Od dwóch lat próbuję namierzyć sam guziczek ze schematem biegów i ni ma...:kwasny:

Jaki masz schemat, bo mam od a3 5b.

Opublikowano

Ja tez taka mam, ale potrzebuje schemat 5b z B6.

Opublikowano

Gdzies widzialem taki dekielek na sprzedaz :kox:

Opublikowano

No to dawaj :decayed:

Opublikowano

Dac to moze Tobie kolezanka albo zona :grin:

Jest w dziale sprzedam :naughty:

Opublikowano

Czy gałka S-line z Multitronika pasuje do Tiptronika bo z zewnątrz wygląda tak samo...?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Czy sama górę od gałki zwykłem można przełożyć z s-line ? Proszę o szybkę info :decayed:

Opublikowano
Czy sama górę od gałki zwykłem można przełożyć z s-line ? Proszę o szybkę info :decayed:

góra od s-line i zwykłej jest inna. Trzeba przełozyć sam schemat zmiany biegów (ten czarny).

By to zrobić trzeba wcześniej podgrzać go suszarą i od dołu wypchać. ;)

Opublikowano

Witam,

Gdyby ktoś był chętny to mam do sprzedania nóweczkę gałkę S-Line:

Gałka zmiany biegów S-Line Audi A3 A4 6 biegów (2713238619) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Gałkę miałem zamiar założyć do swojej A4, ale parę dni temu trafiła mi się w idealnym stanie ori nieperforowana gałka do A4 i stąd też ta perforowana nie jest mi potrzebna. Polecam!

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam posiadam audi a4 z 2003 i i dostałem od kolegi taka oto gałkę zmiany biegów 2770992828_1 i tak się zastanawiam czy warto ja montować? i czy da się ja zamontować bo widzę ze ma otwory na 2 śruby a w b6 jest gałka mocowana na zaciski(chyba ze sie myle ?), jest jakaś możliwość zamontowania tej gałki ?

Opublikowano

nie warto jej montować :whistling:

Opublikowano

ładniejsza od s-line. tą sprzedaj i kup s-line :) przynajmniej nie ma mylnego S4 :-)

Opublikowano

kiedyś miałem podobną nawet podświetlaną S - line szczerze fajnie się komponowało ze wszystkim ale i tak najładniejsza jest ori pikowana S- line :naughty:

Opublikowano
ładniejsza od s-line. tą sprzedaj i kup s-line :) przynajmniej nie ma mylnego S4 :-)

to jest ladniejsza od s-lina czy nie ?^^ hmm s-lina czyli ta perforowana, ehhh xD mnie jakos kusi zeby zalozyc własnie zeby na czerwono sobie swiecila ale to juz chyba kwestia indywidualna gustu ^^^

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie a czy może któryś z Was wie jak można na trzpień w gałce wcisnąć ten czarny pierścień podtrzymujący mieszek??? Trzpień i pierścień są takie same jak na tej gałce:

! Oryginał ! AUDI Tuning Gałka SKÓRA A4 B6, B7 (2923927516) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.