Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana gałki zmiany biegów na wersję S-line w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam kiere pikowaną więc i gałka taka musi być. Chciał bym aby wypowiedział sie ktos kto ma gałkę z A3

Opublikowano

Kupiłem sama gałkę na takiej aukcji jak Ty podałeś. Jakość wykonania nie była najlepsza. Mało tego leżała nie wiadomo gdzie bo odcisnieta skóra miała i chrom porysany . Mogę podesłać Ci foto bo skandalem reklamacje i wysyłałem im.

Noni kupiłem ori z a3 razem z mieszkiem. Teraz jestem zadowolony.

Wysłane z G2

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie wiem jaki drążek ma b7 ale u mnie w b6 wlazła bez problemów ze starym mieszkiem. Przełożyłem emblemat bez problemu. W środku gałka jest pusta. Napchałem do gałki pocięte ciężarki (od felgi) i zalałem to klejem i jest git. Co do jakości - nawet nawet jak za te pienądze

Opublikowano

5 biegów owszem ale wsteczny nie tak jak w B6/B7

Ja kupiłem oryginał, mieszek przełożyłem swój stary

http://allegro.pl/oryginalna-galka-mieszek-audi-a3-s-line-s3-chrom-i4869384321.html

Na 9 stronie są zdjęcia

Edytowane przez edekxp

• 2 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Może się przyda kilka zdjęć z mojego rezania gałki.

Dla porównania gałka A4 vs A3

e32f702f7d8f.jpg

7f08fecb36c2.jpg

Aby wyjąć schemat biegów, wystarczy suszarką do włosów podgrzać i cienkim nożykiem podważyć. Przyklejone jest na taśmie dwustronnej.

Schemat pasuje ze zwykłej gałki do gałki s-line

120890fb5fec.jpg

Przy odrobinie "szczęścia" może udać się rozebrać też tak :decayed:

6be4a268a28b.jpg

Tutaj różnica w wielkości ramek, widać czemu jest tak ciężko naciągnąć mieszek od A3 na ramkę A4. Ja nie miałem cierpliwości i przełożyłem mieszek od A4.

85d1bbc955e2.jpg

Witam, dzisiaj udało mi się naciagnąć mieszek z A3 do A4 tak że się da :) zajęło mi to 3 min. Pozdrawiam. Proponuję poszerzyć otwory.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ew wodą pomoczyć skóre wtedy jest bardziej elastyczna i łatwiej naciągnąc ją na ramkę..

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam znalazłem ciekawą ofertę gałek zmiany biegów na Allegro - http://allegro.pl/galka-zmiany-biegow-mieszek-audi-a4-8e-b6-b7-01-07-i5553184585.html

Orientuje się ktoś czy można bezproblemowo zmienić kapsel w/w egzemplarzu na 6-biegowy?

Opublikowano

Przecież to jest zamiennik... Pewnie się da, ale w tej kasie wolałbym ori.

Opublikowano

Tylko, że ori z tego co widzę chodzą po ponad 400 zł. Jest jeszcze opcja z gałką od Audi A3, ale nie chce się bawić z naciąganiem tej skóry. Szybciej kapsel się wymieni niż naciągnie tą skórę.

Opublikowano

To chyba cena za nówkę... Używkę znajdziesz w granict 150-200.

Opublikowano

jest tez opcja kupienia samej gałki bez mieszka

Opublikowano

Hej napiszę coś na podstawie mojego doświadczenia w tym temacie może się komuś przyda.

Kupiłem gałkę z mieszkiem, właśnie taką od a3 i wrzuciłem do siebie cały zestaw. Owszem da się naciągnąć to na ramkę od a4 ale:

-mieszek jest dużo za mały i nieodpowiednio do kształtu ramki uszyty (2 szwy a3 i 3 szwy a4) przez co w wersji 6 biegowej przy 1 i 6 naprężenia skóry są dość mocne u mnie do tego stopnia że ramka a nawet konsola potrafiła zatrzeszczeć co mnie mega irytowało

-skóra dużo niższej jakości w moim odczuciu, cieńsza i mniej mięsista

-szpary przy ramce, niby estetyka ale słabo to wygląda

-mimo konserwacji specjalnym tłuszczem do skóry po pewnym czasie szczególnie w chłodniejsze dni skóra bardzo sztywna

Także finalnie po pół roku użytkowania zakupiłem ori mieszek skórzany od a4 s line i jestem w niebo wzięty. Irytujące dźwięki zniknęły, mieszek ma dużo luzu, piękna mięsista skóra idealnie pasuje. Także gałka a3 spoko jak najbardziej ale tylko w połączeniu z ori mieszkiem a4 ;)

To tylko moje odczucia może nie wszystkich rażą takie detale ;)

Pozdrawiam

Edytowane przez kelnozz

Opublikowano

A jakby zakupic tą galke to podejdzie ona bez problemu ze starym ori mieszkiem?

http://allegro.pl/nowa-oryg-galka-audi-a3-a4-a6-s3-s4-s-line-skora-i5418883419.html

Tak bez problemu mam właśnie identyczną z takim samym mocowaniem.

Co prawda pierścień mocujący tak jak jest napisane, nie jest przystosowany do mieszków z 3 kawałków skóry ale trochę siły i cierpliwości i da się to spasować. Wczoraj z tym walczyłem wiec jest to wykonalne ;)

Edytowane przez kelnozz

Opublikowano

A jakby zakupic tą galke to podejdzie ona bez problemu ze starym ori mieszkiem?

http://allegro.pl/nowa-oryg-galka-audi-a3-a4-a6-s3-s4-s-line-skora-i5418883419.html

Nie bierz tej gałki. To jest gałka z A3, lepiej kupić identyczną sporo tańszą z mieszkiem i usunąć z niej mieszek
Opublikowano

Podlinkuj. :)

Opublikowano

Jestem świeżo po zmianie gałki na tą ori od A3 i nie widzę żadnych problemów z jej swapem :P Wszystko montuje się bardzo łatwo i wygląda bardzo dobrze :P