Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana gałki zmiany biegów na wersję S-line w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czyli kapsel ze zwykłej gałki pasuje do gałki s-line? Bo patrząc po allegro nie widziałem gałki s-line z wstecznym do tyłu tylko wszystko do przodu. :facepalm:

Pasuje, ja mam zmieniony ze zwykłej gałki do s-line. Pisałem o tym stronę wcześniej.

Opublikowano

MAT1000 sorki nie doczytałem do końca. :facepalm: Czyli trzeba będzie zakupić jakąś ładną i rezać. :decayed:

Opublikowano
:drinks:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Skoro wypowiedzieli się już wszyscy wielcy tej społeczności to dorzucę i ja swoje trzy grosze :decayed:

Dziś otrzymałem od Łukasza (Jozek726) swoją upragnioną gałkę s-line. Przeczytałem DIY i zabrałem się do rezania (ale szumnie napisane :decayed:). Obeszło się bez większych zmartwień, cała akcja zajęła mi ze 30 min. Najdłużej pierniczyłem się ze zmianą kapselka (był 6 b, zmieniałem na 5). Ale to pewnie dlatego, że robiłem to po raz pierwszy i trochę się bałem żeby czegoś nie zje... :facepalm:

Efekt:

dsc0017hh.jpg

ps: wiem, że dużo jeszcze pracy przede mną (chociażby wymiana tunelu, pęknięty w 3 miejscach) ale ten mały modzik cieszy jak cholera :naughty:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

ja czekam na swoją jasną i też bede modził :banan:

Opublikowano

Powiem szczerze że nie jest łatwo naciągnąć ten mieszek z A3 na ramkę A4. troszkę się trzeba nawkur....ać. :facepalm: Ale jak już się uda i założy do auta to efekt wynagradza wszystko :wink:

Opublikowano
Powiem szczerze że nie jest łatwo naciągnąć ten mieszek z A3 na ramkę A4. troszkę się trzeba nawkur....ać. :facepalm: Ale jak już się uda i założy do auta to efekt wynagradza wszystko :wink:

nikt nigdy nie powiedział że będzie łatwo , rezanko jest tylko dla cierpliwych :)

Opublikowano

Witam jestem po wymianie samej gałki na s-line z aukcji NOWA ORYG. GAŁKA AUDI A4 S-LINE S4 B6 B7 Skóra!! (3239285616) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

wydaje mi sie ze nie jest to tak jak napisane z a4 tylko z a3 ma trochę inne mocowanie mieszka i jest trochę dłuższy ten drążek , co sadzicie ?

Opublikowano

Nie kupuj tej gałki. To na 200% jest gałka z A3. Za około 120 zł na allegro masz identyczne ori gałki z mieszkiem, przekładasz samą gałkę i w kieszni zostaje Ci jeszcze 40 zł i mieszek od A3

Wysyłane z mojego GT-N8010 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

tak myślałem ze to jakis oszust nie podobało mi sie to ze jest tylko wersja 6 biegów gdyby wstawił 5- biegowa byłoby jasne ze to a3

Opublikowano

W A3 też występowały gałki 6-biegowe, w tej z A3 występuje inne mocowanie mieszka niż w A4

Wysyłane z mojego GT-N8010 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Tak tak , ja rozumiem ze były gałki 6 biegowe napisałem o tej 5- biegowej dlatego ze w niej był inny układ biegów jak w a 4 a 6 biegowe taki sam,

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

panowie tez chcem wykonac taki mod z galka od a3 ale ktorej wersji 8p czy 8L ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

Czy ktos wie jak zdemontowac taka plastikowa obejme aby sciagnac stara galke s-line?

Nie moge zdjac tego plastiku ktory "trzyma" cala galke...

w0g5htjgl67w_t.jpg

Opublikowano

Wsadź śrubokręt płaski w tą szczelinę i przekręć. Tam jest taki zatrzask.

Opublikowano
Wsadź śrubokręt płaski w tą szczelinę i przekręć. Tam jest taki zatrzask.

Dzieki!

Latwo powiedzieć trudniej zrobić... :-)

Opublikowano

powiedzcie mi jak mam mocowanie gałki u siebie na opaskę tą metalową(nie nakrętkę pastikową) to też bez problemu da radę gałęczkę od a3 zalożyć i będę musiał tylko mieszek naciągnąć i kapsel wymienić i nic więcej?

Opublikowano

Tak podejdzie bez problemu.