Masmix1992 Opublikowano 23 Grudnia 2017 Opublikowano 23 Grudnia 2017 Witam wszystkich na forum, jest to mój pierwszy post po zarejestrowaniu na forum więc proszę o wyrozumiałość Kupiłem 2 tygodnie temu Audi A4 B7 S-line wszystko pięknie chodzi ale na fisie czasem mi wyrzuca błąd od żarówki z tyłu po włączeniu kierunku w lewo błąd sam się kasuje. Dodam jeszcze że w lewej lampie żarówka świeci słabiej ( Oczywiście mowa o światłach pozycyjnych) Wszystkie żarówki świecą bez problemu bo 20 minut temu właśnie ściągałem lampy i wymieniałem żarówki na P21W.
GreGoriO Opublikowano 23 Grudnia 2017 Opublikowano 23 Grudnia 2017 Miernik w rękę i pomierzyć. Zrobić dodatkową masę podpiąć celem próby od kostki lampy (brązowy kabelek) do jakiegokolwiek metalowego miejsca w nadwoziu. Zobaczyć czy problem powróci. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
TomekTdi Opublikowano 27 Grudnia 2017 Opublikowano 27 Grudnia 2017 Kolego odepnij wtyczkę od obudowy tylnej lampy i zajrzyj zarówno do niej jak i styków. Problemem jest "zaśniedziała" w niej masa i słabe przejście. Typowy objaw wywalającego błędu który po włączeniu kierunkowskazów znika. 1
Masmix1992 Opublikowano 27 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 27 Grudnia 2017 12 godzin temu, TomekTdi napisał: Kolego odepnij wtyczkę od obudowy tylnej lampy i zajrzyj zarówno do niej jak i styków. Problemem jest "zaśniedziała" w niej masa i słabe przejście. Typowy objaw wywalającego błędu który po włączeniu kierunkowskazów znika. Dzięki kolego za odpowiedź, jak będę miał chwile czasu to zabiore się za to. Widzę że masz taki silnik jak ja moge ci zadać kilka pytan na priv ?
Masmix1992 Opublikowano 29 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2017 W sumie napiszę tutaj, dzis rozebrałem lampe i po przeczyszczeniu papierem styków w lampie i podłączeniu lampa wróciła do żywych ale po jej zamontowaniu znów spadło napięcie... Poruszałem kabelkami przy kostce i to jest winowajca byc moze gdzieś w okolicach kostki sa kable uszkodzone, i moje pytanie. Czy mogę te kabelki uciąć i zarobić na nowo ? tylko nie wiem jak wyciągnać je z tej kostki, czy jesteś w stanie mi pomóc ?
TomekTdi Opublikowano 29 Grudnia 2017 Opublikowano 29 Grudnia 2017 3 godziny temu, Masmix1992 napisał: W sumie napiszę tutaj, dzis rozebrałem lampe i po przeczyszczeniu papierem styków w lampie i podłączeniu lampa wróciła do żywych ale po jej zamontowaniu znów spadło napięcie... Poruszałem kabelkami przy kostce i to jest winowajca byc moze gdzieś w okolicach kostki sa kable uszkodzone, i moje pytanie. Czy mogę te kabelki uciąć i zarobić na nowo ? tylko nie wiem jak wyciągnać je z tej kostki, czy jesteś w stanie mi pomóc ? Ja u siebie pojechałem do ASO po nową kostkę i nowe kabelki wraz z "zapięciami" Obciąłem stare kable jak piszesz polutowałem z nowymi dostepnymi w ASO kablami poskładałem i działa wszystko
Masmix1992 Opublikowano 29 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2017 (edytowane) Tylko kolego ja mam jeden problem, mieszkam w Szwajcarii i do Polski mam 1,000 Km więc chcę to zrobić na miejscu Pozdrawiam A czy jest jakaś możliwość dokupienia samej kostki ? czy mógł bys mnie jakos naprowadzić gdzie ją kupić ? bądź od kogoś znajomego z forum ? Edytowane 29 Grudnia 2017 przez Masmix1992
Rekomendowane odpowiedzi