Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

1.8t BFB Prośba o analizę logów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wrzuć logi na vaglogi.pl

Opublikowano
  • Autor

już tam są, ale strasznie dziwne forum jak mi tą odpowiedzą ?

Opublikowano

:) wrzuć tam logi i tu wklej linki do nich.

Opublikowano
  • Autor

A powód logów taki, że podobno auto zamula strasznie na dole.

Opublikowano

Z tych logów za wiele wyczytać sie nie da, zrób komolet logów jak nalezy na benzynie po kasowaniu błedów, parami do odcinki, 002+033, 003+020, 118+115. Widać jedynie że turbo kiespko wstaje.

Opublikowano
  • Autor

kurcze będe miał problem z tymi logami puki nie zakupie kabelka, logi robione z ogłoszenia na olx, własnie też to widzę że późno turbo wstaje i nie wiem czym jest to spowodowane. Nadmienię żę po przyłożeniu napięcia do zaworu n75 odzywa się tzn. "tyka"

Opublikowano

No kabel 30 zł, to jeszcze zapłaciłeś za logi z których wiele nie wynika, n75 bym nie tykał, sprawdziłbym dolot czy szczelny, przepływka słabo też coś mierzy, katalizator jest jeszcze? możliwe ze żeliwo w turbinie popękane, ale trzeba zacząć od najprostszych rzeczy.

Opublikowano
  • Autor

czyli tak jak pisałeś logi i później dziłamy?

Opublikowano

Najperw sprawdz szczelność dolotu kompresorem najlepiej, jak nie znajdziesz żadnej dziury to potem logi i można mysleć nad jakąs diagnozą.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Srawdziłęś tą szczelność? kolego logi  z pedłałem  w podłodze do odcinki, odcinkę masz na 4,5 tys?

Opublikowano

Albo niema szczelności , albo przepływka padnięta. 

Opublikowano
  • Autor

i jest on:

http://vaglogi.pl/log-115_118_vEErF9K.html

panowie dokręciłem wszystkie opaski z dolotu sprawdziłem wzrokowo, wygląda ok. Dodam jeszcze jedną może i istotną sprawe wyskakuje błąd katalizatora niska sprawność układu katalizatora rząd 1 tylko nadmieniam że auto użytkuje na LPG. 

Opublikowano
  • Autor

Logi robione fakt faktem trochę inaczej niż kolega Łukasz13 informował ale niemiałem na to wpływu

Opublikowano
  • Autor

Zastanawiam się czy nie wyciągnąć kata i zobaczyć co w środku siedzi, baz zdaje się na wasze sugestie.

Opublikowano

Z tych logów turbo tak tragicznie nie wstaje, tak kata wywal jak i tak juz nie spełnia swojej funkcji bo bład jest, szczelność najlepiej jakbys sprawdził kompresorem dla pewności przed wymiana przepływki, rozumiem że logi były na pb?

Opublikowano
  • Autor

tak logi jak najbardziej na PB, mam rozumieć że sugerujesz wymianę przepływki bądź jej czyszczenie ? co do katalizatora mam 280 tyś przebiegu więc należy do niego zajrzeć ewentualnie wymienić na nowy.    Największy problem ze sprawdzeniem dolotu to taki iż nie posiadam korków i zbytnio nie wiem jakie węże zaślepić.