boryss90 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Witam, jakiś czas temu brałem udział w kolizji drogowej, efekt jak na zdjęciu, dwa elementy do lakierowania, mała wgniotka na nadkolu + listwa drzwi do wymiany, czy ktoś siedzący w temacie mógłby się wypowiedzieć czy rzeczoznawca wycenił szkodę prawidłowo? Pzdr
hak64 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Nie napisałeś, czy to szkoda likwidowana z AC, czy OC sprawcy. Wbrew pozorom, to bardzo istotna różnica. W pierwszym przypadku, to ubezpieczyciel dyktuje warunki likwidacji szkody (zapisy w umowie). W drugim zaś, tryb postępowania likwidacyjnego określają wytyczne KNF. Kosztorys jest zaniżony. Stawka 51 zł za rbg, dotyczy raczej wioskowego kowala, listwa drzwi jest co prawda oryginałem, ale z okrojoną o 30% ceną. Kalkulacja nie zawiera "cieniowania" elementów sąsiadujących z lakierowanymi. 1
boryss90 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2018 (edytowane) Dzięki za pomoc, na taką odpowiedź liczyłem Szkoda będzie likwidowana z OC sprawcy, czyli muszę napisać odwołanie, zobaczymy czy coś z tego wyjdzie. Edit: Napisałem odwołanie, jako argument użyłem info z posta @hak64, dostałem nową wycenę na 1700 zł, serdecznie dziękuję za pomoc!! Edytowane 17 Stycznia 2018 przez boryss90
Rekomendowane odpowiedzi