Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wypadanie zapłonu na biegu jałowym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na kanale 14 i 15 jestem w stanie zaobserwować wypadanie zapłonu na rozgrzanym silniku na drugim cylindrze. Dzieje się to tylko na w pełni rozgrzanym silniku i tylko na LPG. Zamiana cewki na inną pomaga tylko na 1/2 dni i problem powraca. Wadliwa świeca? Albo ma ktoś inny pomysł?

Edytowane przez HatefulEvil

Opublikowano
  • Autor

Zamiana świec też nic nie wniosła do tematu... Swoją drogą były nie dokręcone - ach Ci mechanicy...

Edytowane przez HatefulEvil

Opublikowano
2 godziny temu, HatefulEvil napisał:

Zamiana świec też nic nie wniosła do tematu... Swoją drogą były nie dokręcone - ach Ci mechanicy...

Sprawdź kompresję, zamień wtryskiwacz miejscami. Świece dokręcane są momentem 25-30, a to się bardzo łatwo odkręca więc może złudzenie. Odkręcałem ostatnio po sobie, dokręcałem zgodnie ze sztuką i też leciutko poszły :D U siebie też walczę z wypadaniem na 4 cylindrze ale wszystko wskazuje na wtryskiwacz gazu. Czyszczone 1000 km temu i jest jeszcze gorzej :/

Opublikowano
  • Autor
Sprawdź kompresję, zamień wtryskiwacz miejscami. Świece dokręcane są momentem 25-30, a to się bardzo łatwo odkręca więc może złudzenie. Odkręcałem ostatnio po sobie, dokręcałem zgodnie ze sztuką i też leciutko poszły [emoji3] U siebie też walczę z wypadaniem na 4 cylindrze ale wszystko wskazuje na wtryskiwacz gazu. Czyszczone 1000 km temu i jest jeszcze gorzej :/
No ja jedna wykręcić ręką. Żarowe dokręcane momentem 10 tak łatwo nie wychodzą :D też podejrzewam wtrysk gazu, ale to po tuvie będę zamieniać bo teraz mam pewność względnie se nic gazu nie puszcza, a jak to potem poskrecam nie będę miał jak sprawdzić. Przyrząd do kompresji będzie mi ziomek teraz z Polski wieść.

Wysłane z mojego E6633 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Z żarowymi to inna bajka :D Jak masz wtryski w listwie to łatwiej, bo zamieniasz wężyki i wtyczki miejscami. Nic się nie powinno rozszczelnić. Jak pojedynczo to więcej zabawy, bo trzeba listwę paliwową wyjąć (przynajmniej u mnie).

Opublikowano
  • Autor
15 godzin temu, przem8 napisał:

Z żarowymi to inna bajka :D Jak masz wtryski w listwie to łatwiej, bo zamieniasz wężyki i wtyczki miejscami. Nic się nie powinno rozszczelnić. Jak pojedynczo to więcej zabawy, bo trzeba listwę paliwową wyjąć (przynajmniej u mnie).

Może i tak, ale nie daj boże się przewód przetrze przy skręcaniu opaski czy coś i będą mi problemy robić. Poczekam. DO miesiąca jakoś powinienem być po przeglądzie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Koledzy miałem dokładnie to samo, po długiej walce okazało się, że wtrysk lał.

W korektach na gazie to widać jak na dłoni.

Edytowane przez Pablo_s-c

Opublikowano

Jeżeli tylko na LPG to albo masz źle ustawiony gaz i masz wypadanie zapłonu albo tak jak kolega wyżej napisał, że leje wtryskiwacz.