Szewczenko7 2 Posted March 7, 2007 Share Posted March 7, 2007 Witam Dzis zalozylem do swojego autka koleczka 215/45 r17 wyjezdzajac na ulice uslyszalem szum troszke mi doskwiera jest dosc glosny i teraz pytanie do Was czy jest jakis wynalazek a zeby zmniejszyc to szumienie?? Za wszelkie podpowiedzi b.dziekuje temat powielam juz gdzies byl ale nie ma tam interesujacych odpowiedzi Pozdrawaim Link to comment Share on other sites More sharing options...
pre_pl 8 Posted March 7, 2007 Share Posted March 7, 2007 nowe opony ? jeśli tak to poczekaj.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szewczenko7 2 Posted March 7, 2007 Author Share Posted March 7, 2007 nowe opony ? jeśli tak to poczekaj.... Nie sa nowe maja bieznik tak okolo 7,5 - 7mm Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiki 2 Posted March 7, 2007 Share Posted March 7, 2007 to już raczej nic nie zrobisz, mam ten sam problem - sa poprostu wyząbkowane Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest rob Posted March 7, 2007 Share Posted March 7, 2007 można też głośno słuchać muzyki lub radia :biggrin: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szewczenko7 2 Posted March 7, 2007 Author Share Posted March 7, 2007 można też głośno słuchać muzyki lub radia :biggrin: Dobre wyjscie ...zazwyczaj tak robie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest spedyt Posted March 8, 2007 Share Posted March 8, 2007 Witam Dzis zalozylem do swojego autka koleczka 215/45 r17 wyjezdzajac na ulice uslyszalem szum Opony szumią i nic na to nie poradzisz Jedne bardziej inne mniej i najlepsze rozwiązanie to takie jak napisał rob Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boberro 1 Posted March 8, 2007 Share Posted March 8, 2007 też tak miałem w swoim golfie opony zdrowe jak cholera a szumiały i to własnie po mieście wypirniczyłem je kupiłem inne i cisza.......zacznij zbierać na opony bo nic nie poradzisz . :confused: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szewczenko7 2 Posted March 8, 2007 Author Share Posted March 8, 2007 też tak miałem w swoim golfie opony zdrowe jak cholera a szumiały i to własnie po mieście wypirniczyłem je kupiłem inne i cisza.......zacznij zbierać na opony bo nic nie poradzisz . :confused: Moim zdaniem to nie zalezy od opony tylko profilu u mnie jest 45 a na 17 nie zaloze 55/60 bo bedzie wygladala jak kupa :confused: ...no to chyba pozostaje sluchac glosniej radia :twisted: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boberro 1 Posted March 8, 2007 Share Posted March 8, 2007 profil to na pewno nie ma nic do tego Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest spedyt Posted March 8, 2007 Share Posted March 8, 2007 profil to na pewno nie ma nic do tego Oczywiście tylko i wyłącznie marka opony i nawierzchnia drogi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek321 1 Posted March 8, 2007 Share Posted March 8, 2007 Moim zdaniem to nie zalezy od opony tylko profilu u mnie jest 45 a na 17 nie zaloze 55/60 bo bedzie wygladala jak kupa ...no to chyba pozostaje sluchac glosniej radia Profil nie ma napewno nic do szumu ale szerokość opony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szewczenko7 2 Posted March 8, 2007 Author Share Posted March 8, 2007 Nie wiem...ale wydaje mi sie ze profil za to odpowiada..a po drugie to mam porownanie...mialem kiedys 205/60 nic nie szumialo...innego razu 205/50 i 55 i szumialo jak cholera takze wydaje mi sie ze profil bo szerokosc opony byla ta sama tylko profil sie zmienil Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtas-audi 1 Posted March 8, 2007 Share Posted March 8, 2007 U mnie nie szumi , da sie wytrzymac , wiec raczej od jakosci, opony ... Byl kiedys taki temat, niektore opony wiecej szumia, niektore mniej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szewczenko7 2 Posted March 8, 2007 Author Share Posted March 8, 2007 A moze jeszcze nie jestem zbytni przyzwyczajony ...nie mowie ze to jest szum typu "zaraz ogluchne" ale cos tam jest rowniez da sie wytrzymac Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtas-audi 1 Posted March 8, 2007 Share Posted March 8, 2007 A moze jeszcze nie jestem zbytni przyzwyczajony ...nie mowie ze to jest szum typu "zaraz ogluchne" ale cos tam jest rowniez da sie wytrzymac Po prostu 17'' :twisted: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest spedyt Posted March 8, 2007 Share Posted March 8, 2007 ale wydaje mi sie ze profil za to odpowiada..a po drugie to mam porownanie...mialem kiedys 205/60 nic nie szumialo...innego razu 205/50 i 55 i szumialo jak cholera takze wydaje mi sie ze profil bo szerokosc opony byla ta sama tylko profil sie zmienil A założyłeś opony tej samej marki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szewczenko7 2 Posted March 8, 2007 Author Share Posted March 8, 2007 A założyłeś opony tej samej marki? Nie.Inna marka jest Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest spedyt Posted March 8, 2007 Share Posted March 8, 2007 A założyłeś opony tej samej marki? Nie.Inna marka jest I tu masz całe sedno naszych wypowiedz :twisted: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szewczenko7 2 Posted March 8, 2007 Author Share Posted March 8, 2007 Bede na nich smigal nie jest zle ale zawsze mogloby byc lepiej ale to 17'' a nie 15 juz sie przyzwyczajam Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtas-audi 1 Posted March 8, 2007 Share Posted March 8, 2007 I tu masz całe sedno naszych wypowiedz :twisted: Ja tez mam z przodu inne i z tylu inne i jest ok :twisted: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest rob Posted March 8, 2007 Share Posted March 8, 2007 jak kupuje się opony, dobrze jest zobaczyć jaki ma poziom hałasu Technologia Directional-Transfer-Variation obniża poziom emitowanego hałasu Rezultatem wielu miesięcy badań, prowadzonych w nowoczesnym laboratorium, gdzie analizowano poziom hałasu w firmie Dunlop jest optymalnie zaprojektowana kierunkowa rzeźba opony Dunlop SP Sport Maxx. Pięć klocków o różnych długościach w barkowej części opony znacznie obniża poziom hałasu oraz w dużym stopniu podnosi komfort jazdy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
myta1 0 Posted March 8, 2007 Share Posted March 8, 2007 też tak miałem w swoim golfie opony zdrowe jak cholera a szumiały i to własnie po mieście wypirniczyłem je kupiłem inne i cisza.......zacznij zbierać na opony bo nic nie poradzisz . :confused: zgadzam się jesli chcesz ciszę to do lasu lub po nowe opony :biggrin: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boberro 1 Posted March 8, 2007 Share Posted March 8, 2007 Boberro napisał/a: też tak miałem w swoim golfie opony zdrowe jak cholera a szumiały i to własnie po mieście wypirniczyłem je kupiłem inne i cisza.......zacznij zbierać na opony bo nic nie poradzisz . zgadzam się jesli chcesz ciszę to do lasu lub po nowe opony _________________ :biggrin: Link to comment Share on other sites More sharing options...
SebMis 0 Posted March 8, 2007 Share Posted March 8, 2007 WitamDzis zalozylem do swojego autka koleczka 215/45 r17 wyjezdzajac na ulice uslyszalem szum troszke mi doskwiera jest dosc glosny i teraz pytanie do Was czy jest jakis wynalazek a zeby zmniejszyc to szumienie?? Za wszelkie podpowiedzi b.dziekuje temat powielam juz gdzies byl ale nie ma tam interesujacych odpowiedzi Pozdrawaim daj głośniej radio, jak za słabo to podłącz wzmacniacz :twisted: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Iceman Posted March 8, 2007 Share Posted March 8, 2007 daj głośniej radio, jak za słabo to podłącz wzmacniacz no to rady superrrrrrrrrr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts