aras1981 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Witam Państatwa Serdecznie, Gdy przekręcam kluczyk(zapłon) mrygają tylko na liczniku data i kilometry, gdy silnik wyłączony otworzę drzwi data i kilometry nie mrygają, podczas jazdy też nie mrygają. Ostatnio gdy wyłączyłem silnik i musiałem za chwilkę uruchomić silnik to połowa zegarów nie świeciła tylko ta z lewej strony czyli (obrotościomierz i data + plus kontrolka nagrzewania świec) silnik się załączał po czym szybko gasł. Dziwne? zacząłem sprawdzać po kolei wszystkie bezpieczniki wyciągałem i wsadzałem-wszystkie sprawne, auto odpaliło. Moje sugestie: 1) stary akumulator 6 lat ale garażowany, zimą pobiera więcej prądu przy rozruchu jest spadek napięcia elektronika to czuje i dlatego mryga data i kilometry, reszta kontrolek nie mryga 2) zasniedziałe styki w bezpiecznikach (do wyczyszczenia) 3) może w liczniku w środku tam są chyba taśmy zasilające, może one mają słaby styk Proszę o jakieś wskazówki, chciałbym rozwiązać ten problem, dziękuję.
michcio28810 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Jaki licznik? Jak Jaeger to może tak fiksować
pieciajek Opublikowano 18 Stycznia 2018 Opublikowano 18 Stycznia 2018 (edytowane) Kolego aras, uzupełnij swoje dane bo narazie to nie wiadomo co masz czym jeździsz i z kąd Jesteś. Moderator na to nic?? Co do licznika to jak masz pełnego lifta i Jaeger licznik to procek może padac i się głupoty dzieją jak piszę kolega wyżej albo ktoś cofał licznik i porypał wsad eepromu i też sie cyrki będą robić. Edytowane 18 Stycznia 2018 przez pieciajek
Rekomendowane odpowiedzi