pimpam Opublikowano 12 Stycznia 2018 Opublikowano 12 Stycznia 2018 (edytowane) Witam mam problem, w ciągu 2dni padły mi zamki w drzwiach pasażera z przodu i z tyłu, przód padał już od dłuższego czasu ale rozbierałem go poprawiałem styki i działał, ale 2dni temu znowu zgon. Zamykał się ale nie otwierał, a że byłem w trasie to postanowiłem naprawić to w domu i tu zonk bo pod domem padł drugi zamek i tak samo zamyka się ale się nie otwiera i ten sam kod w obu zamkach 02115 - Locking Unit for Central Locking 008 - Implausible Signal No to zrobiłem to co ostatnio wyciągnąłem oba zamki rozebrałem poprawiłem styki i zamki działają normalnie, ale tym razem w/w błąd wraca w obu zamkach mimo, że zamki działają plus dioda w drzwiach kierowcy po zamknięciu auta mrugnie raz potem świeci ciągle przez jakieś pół minuty i dalej zaczyna normalnie mrugać, żadnych innych błędów nie ma. Moje pytania, czy zachowanie tej diody może być spowodowane tymi błędami? czy to może oznaczać, że już czas na wymianę obu zamków? I co do zamka z przodu to jest 7pinowy o numerze: 8j1 837 016a, to sprawdziłem już kiedyś, ale zapomniałem sprawdzić tył i jak już złożyłem to sobie przypomniałem teraz czy może mi ktoś podać numer zamka tylnych drzwi żebym nie musiał zdejmować od nowa całości, czy to może być taki numer: 8K0839016 też 7pinowy? Pozdrawiam. Edytowane 12 Stycznia 2018 przez pimpam
jaro_alfa Opublikowano 20 Stycznia 2018 Opublikowano 20 Stycznia 2018 Może gdzieś masz zwarcie do masy. Sprawdź wiązki w drzwiach. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
pimpam Opublikowano 20 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zakładam, że miałbym jakieś inne błędy przy zwarciu do masy. Tak są tylko padające zamki. Poza tym jakby się zwierało z masą to zamki by nie reagowały raczej. Zamówiłem oba zamki z czego tylny na czuja, ale mam nadzieje, że będzie pasował i to chyba powinno rozwiązać problem.
Rekomendowane odpowiedzi