krg1 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Witam Znajomy kupił vw polo 2003r 1,2 i chciałby zmienić radio na originale rcd200 ale żeby poprawnie działało to radio potrzebny jest can. Czy ktoś z was mógłby sprawdzić po nr vin czy to autko ma can? A jeśli ma to gdzie się wpiąć żeby kabelki dostać do wtyczek do radia? Vin autka to WVWZZZ9NZ4D018347 Z góry dzięki
MaTeo85 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Opublikowano 22 Stycznia 2018 (edytowane) Teoretycznie to radio bedzie grało w polo 9N ale po lifcie czyli po 2005 roku, jednak ja montowalem takie w polo z vinem ...9NZ3Y... cany zabralem z climatica, ale nie działa to w 100% tak jak trzeba. Radio samo sie nie włącza po stacyjce, po ręcznym włączeniu zawsze wyskakuje napis LEARN jednak po chwili znika i radio dziala OK. Podswietlenie działa po canie OK. Glosniki grają. Wlasnie tesciowa przyjechała tym polo wiec moze dzisiaj pójdę sie pobawić w przecięcie kabli z can komfortu na can infotainment z licznika. Jak się coś zmieni na + to dam znać. edit: sprawdziłem właśnie że liczniki w modelu 9N przed liftem mają tylko szynę can komfort i can napędu więc tak jak pisałem wyżej, radio będzie działało ale nie w 100%, samo się nie włączy itp. jeśli nie ma klimatica lub climatronika można can wyjąć bezpośrednio z licznika [J285] wtyk T32a/10 (can komfort -), T32a/9 (can komfort +) lub z modułu MCE [J519] wtyk T18b/9 (can komfort -), T18b/12 (can komfort +) Edytowane 22 Stycznia 2018 przez MaTeo85
krg1 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2018 Pisząc że nie będzie działało tak jak trzeba masz na myśli tylko to że nie włączy się po stacyjce ani nie wyłączy czy jeszcze są jakieś minusy pomimo pociągnięcia kabli z licznika?
MaTeo85 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Tak tylko to, radio bedzie grać wiec tu problemu nie będzie
Rekomendowane odpowiedzi